Connect with us

Nyhed

TV 2 Lorry bliver til TV 2 Kosmopol

TV 2 Lorry lukker og slukker endegyldigt efter 34 år. I stedet får mere end to millioner indbyggere i hovedstadsområdet et nyt mediehus, der nedprioriterer ultralokale historier og satser på globalt udsyn

Udgivet

den

TV 2 Kosmopols fem faste værter sender fremover fra et nydesignet studie

TV 2 Lorry er forsvundet for altid, og er blevet til TV 2 Kosmopol.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse, der er kulminationen på et års hemmeligt udviklingsarbejde og som i aften betyder, at Lorry med børnevejrtegninger og Lorryland er væk og erstattes af et helt nyt mediehus, der er anderledes i både journalistik, udseende og mindset.

”Vi besluttede ret tidligt, at vi ville rive plastret af i et hug og give seere og brugere en ordentlig nytårsoverraskelse. Dermed undgår vi en nostalgisk diskussion af alt det, som nu forsvinder, uden at kunne vise alt det, der kommer,” udtaler direktør for TV 2 Kosmopol, Morten Kjær Petersen.

I pressemeddelelsen lægges der ikke skjul på, at TV 2 Lorry igennem lang tid har lidt under et støvet renomme. Alt for mange af Hovedstadsområdets over to millioner indbyggere forbinder TV 2 Lorry med noget fra lokal TV’ets barndom.

”I dag er TV 2 Lorry et helt andet medie end det var, da den første udsendelse blev sendt for 34 år siden. Men fortiden hænger ved, og det skal der nu laves om på. Vi er bedre og mere end vores rygte, derfor skifter vi navn og retning,” lyder det fra Morten Kjær Petersen og fortsætter:

“Vi viser bedst vores nye ansigt ved at skifte navn. Vi er ikke længere hygge-TV fra gamle dage med Club Lorry. I dag er vi et moderne mediehus, der kommer seerne i møde på TV med kritisk, konstruktiv og løsningsorienteret journalistik. Vi møder brugerne med relevant stof på en række relevante medieplatforme,” siger han.

TV 2 Kosmopol når ud til 34 kommuner og har godt 2,1 millioner potentielle brugere og seere. Stationen har erkendt, at med så stort et sendeområde, Danmarks største, kan man ikke være lokal for alle. Derfor har stationens redaktioner på TV, web og sociale medier over flere år indarbejdet ny journalistik, der i stedet går på tværs, og har som ambition at afdække samfundsudviklingen i metropolen med perspektiv og udsyn.

”Hvor vi før har forsøgt at dække hver kommune, fokuserer vi nu på at lave journalistik, som er relevant på tværs. Hovedstaden er og bliver hele nationens vækstmotor, som de fleste i vores område orienterer sig imod. Vi vil omfavne al den mangfoldighed og diversitet, vi har. De forskellige måder vi bor på. Al den nytænkning og vækst, som foregår. Vi vil være kritiske og konstruktive i vores dækning.” siger Morten Kjær Petersen.

TV 2 Kosmopol vil også sikre seerne et globalt udsyn ved at formidle hovedstadens stærke forbindelse til omverdenen og lade inspirationen strømme udefra. For når det kommer til udfordringer og muligheder, så har København mere tilfælles med Stockholm og Berlin end med Varde og Hirtshals. Andre metropoler har også områder som Vestegnen, whiskybæltet, kyster, storby, velhaverkvarterer, landområder og forstæder, lyder det i pressemeddelelsen.

Den nye journalistiske retning er allerede afprøvet i flere tilfælde. Som for eksempel, da en historie om optøjer efter en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby vinklede på, hvordan man har løst problemer med hooliganisme i England. Eller da man sendte journalister til Stockholm for at se på, hvordan de har håndteret den stigende trængsel med den betalingsring, som aldrig blev til noget herhjemme.  

I forbindelse med forvandlingen til TV 2 Kosmopol får mediet tidligere kendt som Lorry også nyt design, nyt studie og nyt logo.

TV 2 Kosmopols nye design
Flere af TV 2 Kosmopols biler tyvstartede tirsdag med Kosmopols nye design

Læs også