Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Signe Amtoft

Signe Amtoft er forfatter og tv-/radiovært

Udgivet

den

Fire minutter med Signe Amtoft
Foto: Les Kaner

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Sanne Cigale Benmouyal sendte i sidste uge stafetten videre til Signe Amtoft med disse ord:

Signe Amtoft. Hun gør sine egne ting. Følger sine egne veje. Det lyder enormt let, men er enormt svært. Synes hun har taget modige valg i sin karriere! Kan huske da hun stoppede på DR og jeg tænkte: Gud tænk, at man kan. Det kunne Signe godt.

Signe Amtoft er forfatter og tv-/radiovært

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

Jeg har netop rejst rundt i Island en måned alene og boet i min bil. Det er jeg i gang med at skrive en bog om. Den udkommer på Lindhardt & Ringhof på et tidspunkt inden for det næste år.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?

Jeg kan godt lide, at der bliver mere plads til rigtig nørdet sportsjournalistik såsom The Athletic. Historier som analyserer data, statistikker, mennesker og mønstre frem for udelukkende at kigge objektivt på resultater. Jeg elsker at få sat sporten ind i et bredere kulturbillede, hvor man ikke bare tør, men også skal tage stilling til det, den repræsenterer.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?

Jeg synes desværre generelt, man har for travlt. Selvfølgelig forsøger man at leve op til et behov, man føler fra seere/lyttere og læsere. Men der er så meget godt indhold derude, som ender med at gå under radaren fordi man skynder sig at udgive det næste for at forblive relevant. Jeg ville ønske, man turde overraske folk og sige: “Det er dét her I får i denne uge. Prøv at give det en chance”.

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Jeg synes, man kan blive bedre til at anerkende sin subjektivitet. At intet er den endegyldige sandhed, og at alle – også journalister – synes forskellige ting, fordi vi er forskellige mennesker med forskellige holdninger og forskellige oplevelser i bagagen. For lige så snart subjektiviteten anerkendes, vil vi også kunne sammensætte mere blandede og dermed – i min optik – mere spændende hold, redaktioner og kildebanker med langt mere nuancerede historier. Og det er dét, man vokser af som læser, lytter og seer.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Jeg vil gerne sende stafetten videre til Helle Smidstrup. En person der er bundprofessionel i at dække sit område, er skarp i sine pointer, tager diskussionen hvis den skal tages og gør det hele med et smil, jeg begejstres af at se på skærmen. 

Læs også