Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Sanne Cigale Benmouyal

Jeg tror først jeg ægte mærker nu, hvor brutal jeg synes mediebranchen er. På bagkant. Jeg blev født ind i en mediebranche under devisen “suck it up” og det gjorde jeg så. Som så mange andre.

Udgivet

den

Fire minutter med Sanne Cigale Benmouyal

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Janni Pedersen sendte før sommerferien stafetten videre til Sanne Cigale Benmouyal med disse ord:

Jeg giver stafetten videre til Sanne Cigale Benmouyal, det seje menneske, der først brugte sig selv til at sætte fokus på det at være jøde i Danmark i en programrække på DR.  Og nu brager afsted i Hemmeligheder på P1, hvor hun giver plads, rum og ører til folks hemmelige fortællinger om alt fra seksuelt misbrug, vold i hjemmet, ulykkelig kærlighed og mobning. Min gamle ven Tine Bryld ville have elsket det program.

Sanne Cigale Benmouyal er vært på Hemmeligheder på P1

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

Etik. Uden tvivl etik! Hver dag beskæftiger jeg mig med andres menneskers hemmeligheder. Hvordan faciliterer jeg bedst dem. Er der hemmeligheder, der ikke kan fortælles? Ikke skal fortælles? Hvordan kan jeg sikre mig, at mine lyttere ikke fortryder at have fortalt en hemmelighed. Min producer og jeg sidder hver uge med tunge, livsomvæltende hemmeligheder, som oftest første gang bliver betroet os. Der er mange etiske overvejelser bag hvert program og mange investerede følelser. Jeg troede, man ville udvikle teflon, men sådan er det langt fra.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?

De unge kvinder. I know. Kedeligt svar, men det gør de. De har en helt anden naturlig integritet at være i branchen på. De føler – berettiget og naturligt – at de er ligeså meget værd som deres mandlige kollegaer og det er inspirerende! Jeg kigger på dem og tænker – hvorfor skulle det tage mig så lang tid at nå til det punkt, hvor jeg føler sådan.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?

Åh, hvor begynder jeg. Jeg tror først jeg ægte mærker nu, hvor brutal jeg synes mediebranchen er. På bagkant. Jeg blev født ind i en mediebranche under devisen “suck it up” og det gjorde jeg så. Som så mange andre. Pludselig behøver vi ikke længere, fordi har skabt et fælles sprog, der gør det muligt at tale mere åbent om de åbenlyse problemer, vi har med sexisme og krænkelser. Men jeg synes, det rejser andre spørgsmål. Og ærligt talt. Der er lang vej igen.

Hvad kan mediebranchen lære af andre brancher?

Åh jeg kender ikke andre brancher. Jo bagerbranchen. Var bagerjomfru i mange år da jeg læste på universitetet!

Men jeg tror uden at vide så meget om andre brancher, at mediebranchen er indspist. Jeg ville ønske, vi ansatte med en større diversitet for øje. Vi har jo en megafon, en magt. Vi kan zoome ind og forstørre. Det er bedst, hvis vi zoomer og forstørrer igennem forskellige øjne.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Signe Amtoft. Hun gør sine egne ting. Følger sine egne veje. Det lyder enormt let, men er enormt svært. Synes hun har taget modige valg i sin karriere! Kan huske da hun stoppede på DR og jeg tænkte: Gud tænk, at man kan. Det kunne Signe godt.

Læs også