Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Janni Pedersen

Janni Pedersen er p.t. på orlov fra TV2 NEWS og TV2 Nyhederne som studievært, krimi og retsreporter. Vært på Go Aften Live, NEWS programmet Bag Forbrydelsen og Station 2

Udgivet

den

Fire minutter med Janni Pedersen

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Jacob Heinel Jensen sendte i sidste uge stafetten videre til Janni Pedersen med disse ord:

Jeg vil gerne give stafetten videre til Janni Pedersen fra TV2. Huntager altid sit stof ekstremt seriøst – uanset om det er krim, politik eller underholdning. Der er ingen forskel på hendes engagement. Hun er også en af de få værter, der insisterer på at stille egne spørgsmål – også selvom det ikke står i manus. Hun er nysgerrig, levende og altid velforberedt.

Janni Pedersen er p.t. på orlov fra TV2 NEWS og TV2 Nyhederne som studievært, krimi og retsreporter. Vært på Go Aften Live, NEWS programmet Bag Forbrydelsen og Station 2.

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden? 

Er gået på ferie og har lige en fjerde krimi, min mand og jeg skal have skrevet færdig. Men i mit journalistiske hoved fylder FE-sagen mest. Og jeg er noget træt af, jeg ikke kommer til at dække en eventuel tiltale mod den hjemsendte FE-chef Lars Findsen. Det er en historisk sag, og det river i mit retsreporterhjerte, at jeg ikke kommer til at dække den. Men så må jeg lave god journalistik på den historie på andre platforme.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb? 

Det gør de nye unge talenter. De unge på TV2 ECHO, der har afdækket klubkongers klamme ageren og voldtægter af unge piger, der bare gerne vil være med i VIP rummet. Jeg forstår ikke, at der ikke sidder en anklager eller efterforsker ved Københavns Politi og siger, “de sager må vi egenhændigt tage op og går i gang med at finde de piger, der har stillet sig frem og få undersøgt sagerne i bund”.

De piger, der tidligere gennem årene har anmeldt voldtægt og overgreb, er blevet mødt med et “vi har valgt at lægge sagen ned på grund af bevisets stilling”. TV2 ECHO har talt med så mange piger, at der nu må være grundlag nok for i det mindste at kaste nogle efterforskningstimer ind i sagen.

Og så min unge kollega Nicklas Bøhm, der til dagligt er journalist på Go Aften live, men som i tre dokumentarer på DR har afdækket seksuelle overgreb og krænkende adfærd i homo miljøet. 

Begge historier tager udgangspunkt i de unge journalisters egne oplevelser med krænkelser, og det er edderrødme sejt. 

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes? 

Jeg får i dag en meget god løn, men det har godt nok taget mange år at få hevet mig op i lønstatistikken.

Kvindelige journalister er de seneste år steget mere end mændene, men jeg kan konstatere, at vi i gennemsnit tjener 4,2 procent mindre end mændene. Håber at det faktum, at flere kvinder bliver ledere, betyder, at kvinderne snart får ligeløn i vores fag. 

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

At sige undskyld. At lade være med at putte sig med “ingen kommentarer”, når det pågældende medie eller leder er historien.

Jeg har det godt nok svært med at diverse medieplatforme eller chefer gemmer sig bag “ingen kommentarer” eller ligegyldigt manegementsprog, når de havner i mediemøllen, samtidig med at deres ansatte hver dag gør deres yderste for at kræve svar fra magthavere. At sige undskyld og mene det.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge? 

Jeg giver stafetten videre til Sanne Cigale, det seje menneske, der først brugte sig selv til at sætte fokus på det at være jøde i Danmark i en programrække på DR. 

Og nu brager afsted i Hemmeligheder på P1, hvor hun giver plads, rum og ører til folks hemmelige fortællinger om alt fra seksuelt misbrug, vold i hjemmet, ulykkelig kærlighed og mobning. Min gamle ven Tine Bryld ville have elsket det program. 

Læs med efter sommerferien og se Sanne Cigales svar.

Læs også