Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Jacob Heinel Jensen

B.T.s royale korrespondent Jacob Heinel Jensen løfter denne uges stafet

Udgivet

den

Fire minutter med Jacob Heinel Jensen

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Marta Sørensen sendte i sidste uge stafetten videre til Jacob Heinel Jensen med disse ord:

Jacob Heinel Jensen, der er BTs royale korrespondent, får stafetten fordi han er kritisk (en sjældenhed inden for royal dækning) og underholdende.

Jacob Heinel Jensen er royal korrespondent på B.T.

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

Det er uden tvivl Kongehuset og Herlufsholm. Kronprinseparret er ude i deres værste krise nogensinde, fordi de har prins Christian gående på den skandaleramte kostskole, der har massive problemer med mobning, vold og overgreb.  Prinsesse Isabella skal efter planen begynde efter sommerferien. For første gang bliver det krystalklart, at Kronprinsparret står over for at skulle vælge mellem at sætte Kongehuset eller familien først. Hvis de tager børnene ud af skolen, ville det skabe ro. Men beslutningen ville uden tvivl skabe uro på hjemmefronten, fordi prins Christian og prinsesse Isabella meget gerne vil gå på skolen. Det er ikke en nem situation.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb? 

Engang syntes jeg, at vores branche var enormt præget af fine fornemmelser, og den oplever jeg er på vej væk. Vi skal være en branche, der rummer mange forskellige genrer inden for journalistik.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?

I mange år har der kun været to veje i den royale journalistik: Enten en underdanig og helt leflende tendens, som især har været til stede i DR, TV 2 og Billed-Bladet, og på den modsatte side den meget negative republikanske dækning i Ekstra Bladet. På B.T. har vi forsøgt at dække stoffet kærligt, men kritisk, og det virker til, at andre medier er begyndt at følge trop. Det er befriende og giver håb. Kongehuset skal dækkes, som man dækker Christiansborg. Som journalister skal vi være kritiske over for alle magthavere.

Hvad kan mediebranchen lære af andre brancher?

Vi kan lære at blive bedre til at sige undskyld, hvis vi begår fejl. Jeg synes, det er så ærgerligt at opleve medier og journalister, der aldrig tør erkende, når de begår fejl. Sig dog bare undskyld.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Jeg vil gerne give stafetten videre til Janni Pedersen fra TV2. Huntager altid sit stof ekstremt seriøst – uanset om det er krim, politik eller underholdning. Der er ingen forskel på hendes engagement. Hun er også en af de få værter, der insisterer på at stille egne spørgsmål – også selvom det ikke står i manus. Hun er nysgerrig, levende og altid velforberedt.

Læs også