Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Astrid Louise Jensen

Astrid Louise Jensen er redaktør på P1-programmet Kulturen.

Udgivet

den

Fire minutter med Astrid Louise Jensen

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Tobias Ingemann sendte i sidste uge stafetten videre til Astrid Louise Jensen med disse ord:

Jeg sender stafetten videre til Astrid Louise Jensen, redaktør på DR P1’s ‘Kulturen’. Hun er et journalistisk powerhouse, der inspirerer folk omkring sig. Og så er hun tilmed sød. En perfekt kombination.

Astrid Louise Jensen er redaktør på P1-programmet Kulturen.

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

Kritisk kulturjournalistik er blevet et buzz-word, men det er noget, jeg bruger meget tid på at tænke over i øjeblikket. Jeg er relativ ny i min stilling som redaktør for et kulturprogram og er tiltrådt med en ambition om, at vi skal lave flere egenhistorier og mere kritisk journalistik, og det kræver mange løbende samtaler om, hvad vi på redaktionen synes er kritisk og vigtigt. 

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb? 

Siden Sofie Linde-talen har det piblet frem med historier om dårlig trivsel og krænkelser på flere mediearbejdspladser. Selvom det gør ondt at indse, at der er en masse problemer i vores branche, så giver det mig håb, at flere og flere siger fra over for dårlig opførsel, og at trivsel nu står højt på dagsordenen.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes? 

Vi skal være bedre til at se ud over vores egen medie-næsetip. De gode historier opstår sjældent på Twitter eller i Facebooks kommentarspor, men når vi opbygger kildenetværk og er opsøgende i de fagfelter, vi dækker. 

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

At prioritere god ledelse. Det har ikke været prioriteret højt nok at få uddannet mediechefer i ledelse. Som vores fagblad også har sat fokus på, så har der været en tendens til, at man udpeger mediechefer, fordi de var de dygtigste redaktionelle medarbejdere. Men journalistisk dømmekraft betyder jo ikke nødvendigvis, at man har god dømmekraft i en lederrolle. Jeg tror, vi skal lade os inspirere af andre branchers rekrutteringsprocesser og krav til efteruddannelse.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Jeg giver stafetten videre til Birgitte Borup, Berlingskes udlandsredaktør. Hun er en eminent fortæller på skrift såvel som i tv og radio. Birgitte er dygtig til at spotte tendenser og har et skarpt og analytisk blik, som skærer alt det ligegyldige fra. Og så udstråler hun bare virkelig god energi!

Læs også