Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Tobias Ingemann

Tobias Ingemann er tilrettelægger og lyddesigner hos produktionsselskabet MonoMono. Derudover medtilrettelægger og lyddesigner på DR-podcasten ‘Djævlen i detaljen’, der produceres af Filt Cph.

Udgivet

den

Fire minutter med Tobias Ingemann

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Christina Ehrenskjöld sendte før påske stafetten videre til Tobias Ingemann med disse ord:

Stafetten skal gå til Tobias Ingemann, lyddesigner og tilrettelægger hos MonoMono. Udover at trylle med lyd, er Tobias en fortællingens mester. Han har introduceret mig for manuskriptskrivning og gjort mig opmærksom på effekten af at bruge scener i journalistik – på lyd såvel som på skrift. Derudover er han sød og rar og i det hele taget en gevinst for sine omgivelser.

Tobias Ingemann er tilrettelægger og lyddesigner hos produktionsselskabet MonoMono. Derudover medtilrettelægger og lyddesigner på DR-podcasten ‘Djævlen i detaljen’, der produceres af Filt Cph.

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

Lige nu er jeg ved at lægge sidste hånd på to radioserier til DR, der udkommer inden længe. Blandt andet anden sæson af den historiske ‘De lovløse’, som min dygtige kollega Emil Rothstein-Christensen står bag. Vi forsøger at lave episk og actionfyldt radio, så jeg har den store, dramatiske lydpensel fremme for tiden. Det er sjovt! 

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?:

Selvfølgelig er jeg håbefuld omkring den store vækst på lyd- og podcastfronten. Jeg er især spændt på at høre, hvad det kommer til at betyde for de fortællende, dokumentariske formater. Der er efterhånden mange om buddet med forskellige nyheds- og samtaleprogrammer (og en masse gode). Men hvordan lyder de bedste radiodokumentarer om nogle år? Jeg håber, væksten også skaber nybrud. 

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?:

Det er ikke længe siden, jeg var studerende og kom ‘ind i branchen’ som universitetspraktikant, og jeg blev heldigvis mødt af søde, generøse mennesker. Men i samme periode har jeg, som alle andre, hørt beretninger om mistrivsel, magtmisbrug og sexisme i branchen. Der er stadig meget, der skal ændres dér. 

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

En del aktører i den danske musikbranche, begynder at tage repræsentation alvorligt og rent faktisk arbejde mod større diversitet. Lærerigt! 

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Jeg sender stafetten videre til Astrid Louise Jensen, redaktør på DR P1’s ‘Kulturen’. Hun er et journalistisk powerhouse, der inspirerer folk omkring sig. Og så er hun tilmed sød. En perfekt kombination.

Læs også