Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Christina Ehrenskjöld

Christina Ehrenskjöld er kriminalreporter på Ekstra Bladets graverredaktion.

Udgivet

den

Fire minutter med Christina Ehrenskjöld

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Camilla Marie Nielsen sendte i sidste uge stafetten videre til Christina Ehrenskjöld med disse ord:

Jeg sender stafetten videre til journalist Christina Ehrenskjöld. Christina formår som få at bygge tillid og relationer til sine kilder. Når hun sætter sig for at nå til bunds i en historie, så bider hun sig fast, indtil hun får de svar, hun søger. Udover at være en dygtig journalist, så er hun en god kollega, og det er mindst lige så værdifuldt. 

Christina Ehrenskjöld er kriminalreporter på Ekstra Bladets graverredaktion.

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

Jeg og to knalddygtige kolleger graver videre i en skandale, vi har afsløret af ATP’s udbetalinger i forbindelse med dødsfald. Sognepræst Thomas Gotthard fik udbetalt tusindvis af kroner som følge af hans kones død, som han selv var skyld i, og det er han efter alt at dømme ikke den eneste morder, der har.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?

Jan Jensen, undersøgende journalist og sportskommentator, og en fynbo, jeg godt kan lide, kan få selv den mest sportsUinteresserede til at følge med. Det gør han med sin utrættelige afdækning af eksempelvis forholdene i Qatar og afsløringer af korruption og pamperi i det hele taget.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?

For mange journalister synes for meget og undersøger for lidt. Måske er det bare på Ekstra Bladet, men der er en tendens til, at folks personlige holdninger eller forestillinger absolut skal luftes, når en sag bliver fremlagt eksempelvis på et redaktionsmøde. Det er anstrengende, og i stedet for at synes eller tro alt muligt, kunne vi formentlig grave endnu flere vigtige historier frem, hvis vi alle sammen forsøgte at være mindre forudind- og selvoptagede.

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Det er altid sundt at orientere sig i andre menneskers virkelighed. Alle journalister burde prøve at passe telefonen i Ekstra Bladets redaktionsvagt en halv dags tid eller i det hele taget tale med nogen, der ikke laver det samme som dem selv.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Stafetten skal gå til Tobias Ingemann, lyddesigner og tilrettelægger hos MonoMono. Udover at trylle med lyd, er Tobias en fortællingens mester. Han har introduceret mig for manuskriptskrivning og gjort mig opmærksom på effekten af at bruge scener i journalistik – på lyd såvel som på skrift. Derudover er han sød og rar og i det hele taget en gevinst for sine omgivelser.

Læs også