Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Camilla Marie Nielsen 

Camilla Marie Nielsen er afgående kriminalreporter på Ekstra Bladet og vært på krimipodcasten Afhørt. Fremtidig journalistisk redaktør på People’s.  

Udgivet

den

Fire minutter med Camilla Marie Nielsen

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Mikala Krogh sendte i sidste uge stafetten videre til Camilla Marie Nielsen med disse ord:

Jeg sender stafetten videre til Camilla Marie Nielsen, som har været journalist på Ekstra Bladets krimiredaktion i en årrække, men nu skifter til Peoples Press. Hvad er hendes ambitioner med den journalistiske redaktion på Peoples Press? 

Camilla Marie Nielsen er afgående kriminalreporter på Ekstra Bladet og vært på krimipodcasten Afhørt. Fremtidig journalistisk redaktør på People’s.  

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?  

Jeg skifter snart min arbejdsplads gennem ni år ud med en ny, når jeg 1. april starter som journalistisk redaktør på People’s. Det er stort for mig. Ikke mindst fordi jeg siger farvel til helt fantastiske kollegaer, men også fordi jeg er spændt og glæder mig til et nyt kapitel med nye udfordringer. Det bliver fedt at være med til at forme de journalistiske udgivelser på People’s og styrke lyduniverset.     

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?  

Det giver mig håb, at vi med podcastformatet har fundet en ny platform, hvor vi kan formidle god, gennemarbejdet journalistik på en ny og lækker måde og samtidig se, at folk rent faktisk gerne vil bruge tid på produktet. Jeg tror, at formater som Genstart f.eks. giver lytterne et bredere indblik i konkrete historier, som de måske ikke nødvendigvis ellers havde sat sig ind i. 

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?  

Der er for tiden en tendens, hvor journalister er mere i fokus end historien og kilderne. Det ville klæde branchen, hvis journalisterne fyldte lidt mindre, og vi i stedet gav plads til dem, det egentlig handler om.   

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?  

Mediecheferne skal være bedre til at lade deres medarbejdere specialisere sig inden for bestemte fagområder. Jeg har på Ekstra Bladets kriminalredaktion oplevet, hvor stærk man kan stå, når en hel redaktion virkelig får lov til at gå i dybden med stoffet.  

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?  

Jeg sender stafetten videre til journalist Christina Ehrenskjöld. Christina formår som få at bygge tillid og relationer til sine kilder. Når hun sætter sig for at nå til bunds i en historie, så bider hun sig fast, indtil hun får de svar, hun søger. Udover at være en dygtig journalist, så er hun en god kollega, og det er mindst lige så værdifuldt. 

Læs også