Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Mikala Krogh

Mikala Krogh er nytiltrådt redaktionschef for DR Dokumentar.

Udgivet

den

Fire minutter med Mikala Krogh

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Tine Fischer sendte i sidste uge stafetten videre til Mikala Krogh med disse ord:

Jeg sender stafetten videre til Mikala Krogh, som er ny redaktionschef for DR Dokumentar og P1 Dokumentar i DR Nyheder. Dansk dokumentarfilm hører til i den absolutte internationale top og genren oplever i disse år en markant vækst på grund af interessen fra de internationale streamers. Det er godt, men dokumentaren SKAL også være seriøst forankret på de danske public service platforme. Ellers stagnerer eller begrænses den af alt for underholdningsbestemte hensyn. DR har med valget af Mikala ikke bare skudt papegøjen med vi har alle fået et kompetent, fagligt og modigt menneske, som kan kæmpe for genrens kunstneriske, kritiske og demokratiske raison d’etre.

Mikala Krogh er nytiltrådt redaktionschef for DR Dokumentar.

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

En række interessante kommende tv- og radiodokumentarer, bl.a. tre snap doc om Ukraine. Vi har Nagieb Khaja i landet og jeg er i tæt kontakt med ham dagligt, og ser hver morgen hans optagelser, som han uploader om natten.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?

En kæmpe udvikling inden for podcast og fortællinger i lyd.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?

Færre, men bedre projekter. Der bliver produceret alt for meget ligegyldigt indhold.

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Jeg har selv lige lavet en serie til DR sammen med Eva Mulvad, der handler om at være leder i en krise. Mediebranchen kan lære meget om ledelse fra andre brancher.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Jeg sender stafetten videre til Camilla Marie Nielsen, som har været journalist på Ekstra Bladets krimiredaktion i en årrække, men nu skifter til Peoples Press. Hvad er hendes ambitioner med den journalistiske redaktion på Peoples Press? 

Læs med i næste uge og se Camilla Marie Nielsens svar.

Læs også