Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Line Ritz

Line Ritz er tilrettelægger på Impact TV og på dokumentaren ‘Metoo: Sexisme bag skærmen’. Tidligere tilrettelægger i TV 2’s dokumentargruppe.

Udgivet

den

Fire minutter med Line Ritz

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Sofie Rye sendte i sidste uge stafetten videre til Line Ritz med disse ord:

Jeg vil gerne give stafetten videre til tilrettelægger hos Impact Media Line Ritz. Hun forlod drømmejobbet hos TV 2 i søgen efter en arbejdsgiver, der ville lade hende færdiggøre dokumentaren om netop TV2: ”MeToo: Sexisme bag skærmen”. Ritz er et godt eksempel på en journalist, for hvem historien er vigtigere end karrieren. Disse støbninger kan vi ikke få for mange af så hermed et anerkendende kip med hatten herfra!

Din stilling og arbejdsplads: 

Tilrettelægger på Impact TV og på dokumentaren ‘Metoo: Sexisme bag skærmen’. Tidligere tilrettelægger i TV 2’s dokumentargruppe.

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden? 

Jeg er stadig meget optaget af debatten i kølvandet på dokumentaren. Jeg synes, at det allervigtigste er, at vi bliver ved med at tale om det. Men i øjeblikket går det meste af min tid med at være på barsel med min datter. 

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb? 

Jeg har den seneste tid mødt utroligt mange journalister, der virkelig brænder for vigtige historier, der betyder noget for mennesker. Det giver mig håb og glæde, at der findes så mange gode og dedikerede mennesker i vores branche.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes? 

Det er helt oplagt for mig at pege på, at der skal ske et arbejde med kulturen – som heldigvis også er i gang de fleste steder. Det kan simpelthen ikke pointeres nok. Det bør være hele grundlaget for vores branche, at alle behandles lige, at alle kan gå trygt på arbejde, og at der er et sted at gå hen, hvis ovenstående ikke gør sig gældende. 

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

At de historier, vi fortæller, nogle gange betyder alt for de mennesker, det handler om. Også selvom de ikke sætter dagsorden eller vinder Cavlingprisen. Men de er stadig vigtige. 

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge? 

Jeg vil gerne give stafetten videre til Maria C. Andersen. Hun er en enormt dygtig og ihærdig journalist. Og så er hun et fantastisk menneske med hjertet på det rette sted.

Hun er med til at gøre en kæmpe forskel for vores branche. Eksempelvis ved at tage initiativet til støttebrevet til Sofie Linde og ved sit arbejde i WIFT. Journalister som Maria kan vi ikke få nok af!

Læs også