Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Sofie Rye

Sofie Rye er kommende redaktør for video og lyd på Ekstra Bladet

Udgivet

den

Fire minutter med Sofie Rye

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Nagieb Khaja sendte i sidste uge stafetten videre til Sofie Rye med disse ord:

Jeg synes, Sofie Rye skal have stafetten. Hun er en af de dygtigste undersøgende journalister i kongeriet. Især hendes vedholdenhed igennem flere år i forbindelse med afdækningen af Naser Khaders krænkelser har været noget af den bedste journalistik, som er blevet lavet i 2021.

Din stilling og arbejdsplads: 

Den 1. februar rykker jeg ind på Rådhuspladsen, hvor jeg skal være redaktør for video og lyd hos Ekstra Bladet og siger i den ombæring farvel og på gensyn til forrygende folk på DR Detektor. Før det slog jeg folderne hos P1 Morgen og er journalistisk udklækket fra Radio24syv – altså, det originale 24syv. 

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden? 

Jeg gør mig rigtig mange tanker i de her dage om, hvordan man bliver en god chef – både på et journalistisk, men i dén grad også et menneskeligt plan. Jeg håber virkelig, nogen fluks vil rykke mig i fletningerne, hvis jeg skulle skride ud i graderne på det etiske kompas – eller hvis jeg bliver en påståelig type, der ikke kan indrømme, hvis jeg har trådt i spinaten.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb? 

Der er mange virkelig dygtige og ordentlige journalister i branchen, så jeg er meget fortrøstningsfuld, hvad fremtiden angår. Cavling-vinderne i år er et godt eksempel. Jeg skreg simpelthen af glæde, da Nagieb Khaja, Thomas Foght, Jeppe Findalen og Magnus Mio vandt den pris. Mere velfortjent bliver det næppe. 

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes? 

Der har været en række sager på det seneste, der i dén grad kalder på en opfriskning af en god og grundlæggende journalistisk disciplin: Forelæggelsen. Forelæg, forelæg, forelæg. 

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Store historier bliver sjældent ringere af lige at stoppe op og trække vejret dybt en ekstra gang. 

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge? 

Jeg vil gerne give stafetten videre til tilrettelægger hos Impact Media Line Ritz. Hun forlod drømmejobbet hos TV 2 i søgen efter en arbejdsgiver, der ville lade hende færdiggøre dokumentaren om netop TV2: ”MeToo: Sexisme bag skærmen”. Ritz er et godt eksempel på en journalist, for hvem historien er vigtigere end karrieren. Disse støbninger kan vi ikke få for mange af så hermed et anerkendende kip med hatten herfra!

Læs også