Connect with us

Nyhed

Nordjyske lukkede Christiansborgredaktionen og fyrede Esben. Så nu fortsætter han arbejdet som selvstændig

Esben Agerlin Olsen håber, at beholde en tiendedel af sine faste læsere, når han går solo med Nordtinget.dk efter hans job blev nedlagt.

Udgivet

den

Nordjyske lukkede Christiansborgredaktionen og fyrede Esben. Så nu fortsætter han arbejdet som selvstændig

De knap 600.000 borgere i Nordjylland mister ikke deres mand på Christiansborg selvom Nordjyske netop har lukket deres redaktion i Folketinget.

Esben Agerlin Olsen, som blev afskediget i forbindelse med Nordjyskes lukning af redaktionen, har besluttet sig for at blive siddende og har netop trykket på den grønne knap til sit helt eget medie kaldet Nordtinget.dk

Det kommer dagligt til at dække landspolitikken med nordjydske vinkler.

”Jeg kunne jeg høre på flere folketingspolitikere, at de ville savne – ikke nødvendigvis mig – men et medie, der fulgte med i deres arbejde. Vælgerne skal kunne følge med i, hvad deres 19 repræsentanter i Folketinget siger og gør, vurdere dem og deres argumenter.  Fire af dem er ministre – herunder regeringschefen, forklarer Esben Agerlin Olsen.

Lige nu har det været vigtigt for Esben at komme ud over stepperne med Nordtinget.dk, så det var klar til den politiske sæson. Forretningsmodellen er derfor ikke fintunet endnu, men det bliver et mix af abonnement og annoncer, fortæller han.

”Jeg kan se, at jeg på en på en god dag kunne have 10.000 læsere på nordjyske.dk. Så jeg tænker, at der er muligheder, hvis jeg kan holde på en tiendedel af dem og få dem til at betale et mindre månedsabonnement, der er på niveau med, hvad en enkelt dags avis koster i løssalg.”

Esben Agerlin Olsen peger på at målgruppen især er politisk interesserede, medlemmer af partiforeninger og deltagere i landsmøder.

Lige nu er der nok at se til med et helt nyt medie, men på lidt længere sigt er succeskriteriet for Nordtinget både beskedent og ambitiøst.

”Succeskriteriet om et år, er at eksistere om et år og have udsigt til fortsætte, fordi mange læser med, så det giver en indtægt gennem abonnementer og/eller annoncer.”

Dribler du videre, hvis det bliver en succes? Måske et Sydtinget og et Vesttinget?

”Jeg har ikke kunne finde på et navn for Midtjylland. Men det er en forretningshemmelighed, som gerne må blive mellem os og læserne,” siger Esben Agerlin Olsen, som nu vil ansøge om en fast plads i Presselogen.

Esben Agerlin Olsen begyndte på Christiansborg for Ritzau i 2005 og kom til Nordjyske 2013.

Læs også