Connect with us

Original

Jysk Fynske Medier kaster sig ud i public powered journalism

Fire redaktioner tester nyt værktøj til at involvere brugerne. Chefredaktør håber, at projektet vil styrke relationen til brugerne og skabe bedre journalistik

Udgivet

den

Fredag kastede Fyens Stiftstidende sig ud i en tættere kontakt med læserne og snart følger Horsens Folkeblad, Fredericia Dagblad og JydskeVestkysten Aabenraa med i en test af en ny, journalistisk metode, der med inspiration fra en stribe amerikanske medier skal gøre lokaljournalistikken mere nærværende.

Metoden kaldes “public powered journalism” og handler om at sætte brugerne i centrum og opfatte dem som partnere, der bidrager til at sætte den dagsorden, som journalistikken centrerer om.

”Vi tror, at det kan gøre vores journalistik mere relevant, vedkommende og at det kan knytte tættere bånd mellem os og brugerne,” siger Jysk Fynske Mediers digitale chefredaktør Jørn K. Broch om projektet.

Konkret anvender Jysk Fynske Medier værktøjet Hearken til projektet. Det er et redskab, som giver brugerne mulighed for at svare på spørgsmål og komme med ideer til kommende journalistik.

P.t. anvendes Hearken i 140 mediehuse – blandt andre The Chicago Tribune, The Seattle Times og The Dallas Morning News.

Jørn Broch håber, at Hearken kan bidrage til at indfri Jysk Fynske Mediers ønske om brugerinddragelse.

”Det sådan set ikke et nyt ønske at involvere brugere, læsere og abonnenter i vores journalistik, men vi har haft svært ved at finde en brugbar form på det. Vi har prøvet forskellige former af, men brugerinvolvering er ikke for alvor blevet rodfæstet i vores redaktionelle værktøjskasse. Vi ser i hvert fald et større potentiale,” siger han og tilføjer:

”Hearken er et lovende værktøj og først og fremmest en lovende filosofi. Derfor har vi etableret et forsøg på fire redaktioner hen over det næste år.”

Spørgeskema på Fyens.dk

Hearkens værktøj er basalt set en blanket, der giver læserne mulighed for at komme med ideer. Fyens Stiftstidende oprettede fredag en side med fokus på trafik i Faaborg og Ringe-området og allerede mandag havde brugerne leveret 14 spørgsmål/ideer.

Næste skridt for redaktionen er at sende de bedste spørgsmål til afstemning hos brugerne, så de bliver en del af redaktionsmødet og er med til at beslutte, hvilke spørgsmål de først skal skrive om.

”Jeg håber, at vi vil se en ny type indhold, når vi involverer brugerne i skabelsen af det. Jeg håber, at vi vil kunne se det i effekten af det indhold, der bliver til sammen med brugerne. At det bliver læst mere. At det fører brugerne tættere på os. At det fører til indhold, der gør noget godt for vores medier og lokalsamfund,” siger Jørn K. Broch om projektet.

Fyens Stiftstidende har igennem sit investeringsselskab FST Growth investeret et millionbeløb i Hearken, som nu også har etableret sig i Danmark.

Original

DMJX åbner iværksætter-uddannelse

Nu bliver det lettere at tage de første usikre skridt ud i det iværksætterliv, som mange mediefolk opsøger

Udgivet

den

DMJX åbner iværksætter-uddannelse
Rektor for DMJX Trine Nielsen. Foto: Anders Hviid

Det er hævet over enhver tvivl at flere og flere mediemennesker i fremtiden kommer til at skabe deres egne arbejdspladser og virksomheder. Derfor slår DMJX snart dørene op til en ny medieiværksætteruddannelse, der skal gøre det lettere for nye startuppere at komme igang.

Den nye uddannelse får adresse i DMJXs afdeling i Emdrup og får navnet “Fra ide til virksomhed – Business Makers”.

Teknisk set er uddannelsen et efteruddannelsesforløb, men reelt er der tale et forretningsudviklingsforløb, hvor DMJX støtter iværksætterne med alle de relevante værktøjer og kompetencer, som skal i sving, når man starter op for sig selv.

Derfor er der både undervisning i regnskab, økonomi, strategi, salg, markedsføring, branding, produktudvikling og finansiering.

Samtidig byder det halve år på intensiv networking med de andre på holdet (op mod 40) og det skal der gerne komme værdifulde samarbejder ud af.

Rektor på DMJX Trine Nielsen fortæller, at initiativet kommer til verden som en reaktion på, at flere end hver femte dimittend fra Emdup og knap hver tiende fra DMJX i Aarhus springer ud som selvstændige.

“Med vores nye initiativ ønsker vi at gøre dem i stand til at skabe deres egen virksomhed – alene eller sammen med andre, og ikke kun fokusere på at overleve, men også skabe vækst. De kreative erhverv er i vækst, men mangler færdigheder og kompetencer i forhold til at udvikle forretning og det håber vi at kunne gøre her,” siger Trine Nielsen.

Uddannelsen har kickoff den 19. november og der er ansøgningsfrist den 10. november.

Læs mere her

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu