Connect with us

Original

Google vil downranke langsomme mobiler

Fra juli vil Google straffe websider med langsomme mobilversioner. Tidligere tog Google primært hensyn til hastigheden på desktopsiderne

Udgivet

den

Google vil downranke langsomme mobiler

Google melder nu offentligt ud, at de fra juli måned vil begynde at nedgradere søgeresultater fra websites, der er langsomme på deres mobilversioner. Tidligere er det primært hastigheden på desktop, der er blevet vægtet af Google. Men eftersom over halvdelen af Google-søgninger i dag foregår fra mobiler, giver det fin mening, at lade mobilversionen veje tungt i Google-algoritmen.

Google skriver, at hastighed ikke er det eneste parameter og at en langsom mobilside sagtens kan rankes højt, hvis indholdet er spitzenklasse. Desuden påpeger Google, at det kun er de langsomste mobilsider, der vil blive påvirket af ændringerne.

Medietrends testede for to måneder siden 10 store danske mediers mobilhastighed og på nær to medier, var alle lynhurtige. Se testen af de ti medier her.

Google har også netop udviklet en ny service, der tester websiders hastighed og effektivitet. Test dit eget medie her

Mange i mediebranchen oplever Google-strategi, SEO og hastighedsoptimering som værende pænt kedeligt. Men i en tid, hvor Facebook-trafik er faldende og ser endnu mere kritisk ud for fremtiden, er Google end vigtigere kanal end nogensinde tidligere.

Læs også