Connect with us

Kurateret

Facebooks regler for nøgenhed, vold, hate speak og terrorisme er afsløret

Facebook har næsten to milliarder brugere og facilliterer en stor del af den offentlige debat. Derfor er det væsentligt at kende Facebooks censur

Udgivet

den

Facebook nøgenhed censur
VÆRD AT LÆSE FORDI

Facebook har næsten to milliarder brugere og facilliterer en stor del af den offentlige debat. Derfor er det væsentligt at vide, hvordan Facebook censurerer – både af hensyn til ytringsfriheden og af hensyn til moral, etik og publicistisk ansvarlighed.

Hidtil har reglerne været ukendte og kun overfladiske konturer har været offentliggjort. Men nu har britiske The Guardian haft adgang til over 100 interne dokumenter fra Facebook.

HANDLER OM

Ikke overraskende er Facebooks detaljerede regler fuld af paradokser. Det siger sig selv, at med næsten to milliarder brugere, er der uendelig mange hensyn at tage og mangfoldige grænser for, hvad der er ok og ikke ok.

Facebook selv fremhæver, at nogle opslag kan være i orden i nogle situationer og ikke acceptable i andre.

For eksempel er det i orden at vise billeder af børn der mishandles sålænge der ikke er sadistiske eller seksuelle motiver. Facebook forklarer den overraskende regel med, at det kan hjælpe med at finde frem til barnet og redde det.

Du må også poste billeder af dyremishandling, men ikke video.

Nøgenhed er ok, hvis det er skabt som analog kunst, men ikke som porno. Efter balladen sidste år med billedet af napalmpigen, er det også blevet acceptabelt at fremvise nøgenhed, hvis det har nyhedsinteresse. Men ikke i alle tilfælde.

Du må ikke skrive “Someone shoot Trump”, men gerne “To snap a bitch’s neck, make sure to apply all your pressure to the middle of her throat”, eller “fuck off and die”.

The Guardian har links til mange af de detaljerede manualer og hvis man arbejder professionelt med Facebook eller interesserer sig for offentlig debat, er arbejdet meget værd at dykke ned i.

LÆS HER

The Guardian

Der er meget læsestof, men artiklen indledes med en explainer video på to minutter.

Læs også