Connect with us

Kurateret

Venstreorienteret mediesucces er havnet i griskhed, sagsanlæg og misinformationer

Donald Trumps entre i Det Hvide Hus har skabt fantastiske forretningsmuligheder for subjektive medier, der lever af at producere anti-Trump journalistik.

Udgivet

den

Donald Trumps entre i Det Hvide Hus har skabt fantastiske forretningsmuligheder for subjektive medier, der lever af at producere anti-Trump journalistik.

Men med eksplosiv vækst i læsertal, annonceindtægter og viral kapital fra de sociale medier, er der også udbrudt borgerkrig i den venstreorienterede medielejr i USA.

Det skriver Buzzfeed i en omfattende afdækning af det amerikanske liberal hyperpartisan mediemiljø. Blandt andet oplevede et af de helt store venstreorienterede medier, at deres Facebookside med 1,5 millioner følgere pludselig blev kidnappet af en tidligere ansat, som udnyttede Facebooksiden til at føre trafik til sit nye (venstreorienterede) site.

I almen amerikansk praksis har det naturligvis udløst et sagsanlæg. Dem er der, ifølge Buzzfeed, i det hele taget en hel del af mellem de forskellige medier, der lever af at bekrige Trump.

Langt de fleste sagsanlæg i den liberale verden handler om penge. En valuta, der pludselig har fået stor betydning efter, at Trump har skabt en daglig efterspørgsel på journalistik og indhold, der viser en anden vej end konservatisme og Trumpisme.

“Jeg kender ikke et eneste progressivt medie, som ikke har oplevet trafikvækst siden Trump blev valgt”, siger Roxanne Cooper, der udgiver venstreorienterede Raw Story.

Et andet medie, Liberal America, er gået fra at være et hobbyprojekt til et fuldtidsprojekt med annonceindtægter på 30.000 – 50.000 dollars om måneden.

“Vi er alle chokerede over, hvor mange penge vi laver”, siger Liberal Americas udgiver Tiffany Willis til Buzzfeed og tilføjer, at den politiske og sagsorienterede tilgang er helt overtaget af en guldfeber og sult efter succes på Facebook:

“It’s all about Facebook and it’s all about money.”

Hun er også kvinde for det hårdeste citat i Buzzfeeds artikel:

“Faktum er, at den venstreorienterede blogverden er en grim lille sump af smålighed, grådighed og jalousi, der er konkurrencedygtig i usmagelighed og pinlighed”.

Læs Buzzfeed

Foto: Rutger van Waveren/Flickr

Læs også