Connect with us

Kurateret

Sådan ser den menneskelige algoritme ud

Her er et sjældent og lærerigt indblik i hvordan Medium, som en af de mest toneangivende blogplatforme, fremhæver eller dræber indhold.

Udgivet

den

Sådan ser den menneskelige algoritme ud
VÆRD AT LÆSE FORDI

Her er et sjældent og lærerigt indblik i hvordan Medium, som en af de mest toneangivende blogplatforme, fremhæver eller dræber indhold.

HANDLER OM

Medium.com er min favoritplatform for ny viden, nye tanker og ideer. Alle kan skrive deres tekster på Medium og efterhånden er der også en del på dansk. Her kan du fx se min profil og mine indlæg. Men hvordan ens indlæg (som så nok ikke skal være på dansk) bliver fremhævet, udvalgt og boostet af Mediums kuratorer, har man hidtil kun kunnet gætte sig til.

I dette indlæg fra Medium lægger de deres udvælgelseskriterier frem. Sunde og fornuftige kriterier, der fremmer originalitet og tidsånd. Tænk, hvis Facebook også afslørede deres matematiske algoritme.

Medium er en voldsom voksende platform – og dermed magtspiller i medieverden. Derfor er det positivt, at de fastholder kriterier, der alene forholder sig til indholdet og ikke til forfatteren eller forfatterens virale x factor. På den måde, er Medium med til at fastholde vores alles drøm om det demokratiske internet, hvor alle kan blive til noget stort.

LÆS HER

Medium

Læs også