Connect with us

Kurateret

Uden markedsføring har 25.000 unge nordmænd downloadet nyhedsapp

VG har foreløbig brugt ni måneder på at lære deres unge brugere at kende. Nu er de snart klar til markedsføring, men interesseren er allerede stor

Udgivet

den

Uden markedsføring har 25.000 unge nordmænd downloadet nyhedsapp

“Som vi ser det, er der flere unge mediebrugere end nogensinde tidligere, der er sultne efter journalistik. Problemet er måske, at vi bare ikke bygger gode nok produkter.”

Sådan siger udviklingsredaktør Ola Stenberg fra norske VG som en forklaring på, at hele 25.000 unge nordmænd har downloadet appen Peil helt uden at VG har gjort anden reklame for den end lidt omtale på deres Snapchat-kanal.

Men selvom det klør i fingrene på Stenberg for at trykke på den store markedsføringsknap, har det været et bevidst valg, at VG har lavet en såkaldt soft launch, skriver M24 (kun for abonnenter).

VG lancerede Peil ved nytår og har siden brugt tiden på at lære de unge brugere bedst muligt at kende. Peil-appen opfordrer konsekvent brugerne til at komme med feedback og ideer til, hvordan appen kan blive bedre og allerede før VG lancerede appen, havde de interviewet en række unge om, hvad de savner i nyhedsdækningen.

“Tilbagemeldingen er, at der ofte er for meget indhold, som er for vanskeligt at følge med i”, siger Stenberg til M24.

Derfor sætter Peil et bevidst lavt tempo og arbejder meget med opsummeringer. Det gør det muligt for brugerne at kitte ind og ud af nyhedstrømmen og ikke være tvunget til at klamre sig fast til nyhedstoget for ikke at gå glip af noget.

Peil pusher et morgen- og et aftenbrief ud og runder ugen af med et søndagspush.

Lige nu har appen 6.000 ugentlige brugere og det er naturligvis meget lavt efter VG-standarder. Derfor glæder folkene bag – blandt andet en redaktion på seks journalister og et tilsvarende antal udviklere – til på et tidspunkt at udvide brugertallet.

“Vi har brugt tid på at få bekræftet, at vi har et produkt, som matcher de behov, der er. Vi vil ikke smide markedsføringspenge efter noget, før vi ved, at vi har et produkt, der “sitter”,” lyder det fra Ola Stenberg, som ikke kan sige, hvornår de trykker på speederen.

Peil bringer ultrakorte nyhedsresumeer og lidt længere formater på op til 10 skærmbilleder. I nyhedsresumeerne bliver brugerne sendt videre til et af Schipsteds medier, hvis de vil læse mere.

Peil kan downloades på dette link (kun ios)

Læs også