Archives

Come back til papir hos digitale medier

Opdateret den 6. december 2017: Nu har både Zetland og Føljeton også kastet sig over papirbøger. Begge digitale frontløbere tilbyder bøger som ad ons til digitale abonnementer.

 

 

 

 


Selvom det ikke er første gang, at digitale medier kaster sig over print, er det alligevel den modsatte udvikling, vi er vant til at høre om. Men i dag går et af klodens mest inkarnerede digitalt indfødte mediehuse all in og udgiver en bog.

Det er Quartz, som i så mange andre henseende har været digitale firstmovere. Blandt andet var Quartz ekstremt nytænkende, da de blev lanceret uden forside for fem år siden og senere var de først med egen chatbot.

At de nu også udgiver en bog, ved Quarts godt er overraskende og bogen, der handler om 10 objekter, der styrer vores liv, ledsages da også af følgende forklaring:

“For five years, Quartz has pushed the boundaries of digital publishing, but some stories deserve to be told in a more permanent format. As with any new Quartz product, this is an experiment for us, and so we’ve only printed a limited number of copies.”

Se bogen her og læs mere om den her

Buzzfeed udgav sidste år en kogebog og andre amerikanske digitale huse har også eksperimenteret med den analoge platform, der hverken kræver strøm, internet eller dyre devices.

Også i Danmark

Her hjemme har Altinget succes med at udgive Altinget Magasin på print og Mandag Morgen er også vendt delvist tilbage til papiret. Det skyldes blandt andet, at papirudgivelser stadig udløser annonceindtægter, der er i en helt anden liga end digitale udgivelser kan opnå.

Come back til papir taler på sin vis også ind i en moderne udgiverdiskurs, som hylder platforms agnosticisme – at man ikke er bundet til nogen bestemte platforme, men altid udkommer der, hvor det giver bedst mening.

Det nye Format fra JP/Politikens Hus er ifølge sine dogmer erklærede platforms agnostikere. Men det betyder næppe, at mediet er på vej med papirjournalistik – omend det qua dogmet ikke kan eller må udelukkes.

Formats dogmer, som pryder væggen i deres mødelokale

Læs også: Unge er uenige om Format

Jeff Bezos: You can’t shrink your way to profitability


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from medietrends

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.medietrends.dk/bezos-washingt...

Jeff Bezos, ejeren af Washington Post og Amazon, deler her ud af sine betragtninger om moderne, digital medieøkonomi.

Hans råd til journalister er: Vær medrivende, vær korrekte og husk at tage penge for arbejdet.

Hvis du vil læse om Washington Posts udvikling efter den blev købt af Bezos i 2013 er der flere muligheder:

 

Sådan får Vox succes med explainer-video

VÆRD AT LÆSE FORDI

Video er i voldsom vækst og er en vigtig del af mange mediers vækststrategi – men hvordan får man succes med sagligt og brugbart indhold?

HANDLER OM

Vox.com er det næsten ikoniske amerikanske medie, der på kun to år har etableret sig som et af USA’s allervigtigste og mest succesfulde medier. Det gælder også på video-fronten, hvor Vox naturligvis også dyrker sin særlige explainer-journalistik.

Og som alt andet Vox rører ved, er også videosatset sket med succes. Fx. er ovenstående video, der forklarer krigen i Syrien, set af flere end 53 millioner på Facebook, og hver eneste måned har Vox op mod 100 millioner views på Facebook og 30 millioner på Youtube.

Her fortæller lederen af den 11 personer store videoafdeling, hvordan de opnår succes:

  • Vox lader sig inspirere af den måde uafhængige youtubere arbejdere på. Det betyder, at hver video produceres af en person og ikke af et helt samlebånd af medarbejdere, som når tv-stationer laver tv.
  • Skriveborde er forbudte. Det må ikke ligne traditionel tv. Derfor er interviews med få undtagelser også bandlyste.
  • Man laver ikke video, hvis historien kan fortælles bedre på en anden måde – fx som artikel eller podcast.

Og så elsker Vox.com i øvrigt at gribe de små og store dagligdags spørgsmål, som  vi tænker over og som vi bare ikke kan lade være med at klikke på, når en video lover os svaret.

En sjov og tankevækkende ekstraoplysning i artiklen er, at mange blandt Vox’ publikum for video slet ikke ved, at Vox også er et website. Dermed er video-vertikalen ikke bare et ekstra ben til Vox-indholdet, det er faktisk også en selvstændig og selvbærende kanal.

LÆS HER

Niemanlab