Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Sine Plambech

“Stil færre enten/eller spørgsmål. Verden er kompliceret og kan sjældent deles op i enten/eller. Holder meget af artikler og medieindslag, der tør være åbne overfor det komplekse i verden.”

Udgivet

den

Fire minutter med Sine Plambech
Foto: Marie Hald

Per Juul Carlsen sendte i sidste uge stafetten videre til Sine Plambech med disse ord:

Bogmarkedet udvikler sig i en spændende retning for tiden med mange essays, undersøgelser og debatbøger, der leverer den fordybelse og forandringslyst, som medierne ser ud til at have parkeret. Mathilde Walter Clarks ’Det blinde øje’, Christian Bennikes ‘Engang troede vi på fremtiden’ og Sine Plambechs ’Global Sex’ er prima eksempler. Sine Plambechs er en filminstruktør og antropolog med et skarpt blik for de små nuancer, der kan punktere vores vanetænkning. Jeg kaster stafetten over til Sine …

Sine Plambech er forfatter, antropolog og seniorforsker ved DIIS-Dansk Institut for Internationale Studier

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden? 

Lanceringen af min nye bog Global Sex: Hvad sexarbejdere ved om kærlighed og kapitalisme, tager det meste af min tid. Dernæst et forestående feltarbejde på Læger uden Grænsers migrantredningsskib Geo Barents på Middelhavet.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb? 

Jeg synes, mange af de yngre journalister, der har interviewet mig om min bog, er så sindssygt dygtige, kloge og formår at skrive det komplicerede frem. For eksempel Lasse Momme, Victor Skov Jeppesen og Tanya Maria Møller. Det giver mig masser af håb.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes? 

Stille færre enten/eller spørgsmål. Verden er kompliceret og kan sjældent deles op i enten/eller. Holder meget af artikler og medieindslag, der tør være åbne overfor det komplekse i verden.

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Gad godt, at der nogle gange var mindre hurtighed i mediebranchen, at journalister og medier havde tid til at fordybe sig. Det er noget af det, jeg holder meget af i antropologien – den tid der er til feltarbejde, at opbygge relationer over lang tid og virkelig komme til at kende sit stof. Det gør os alle klogere. Så lidt mere antropologi og tålmodighed i mediebranchen.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge? 

Podcast-værterne Ingrid Baraka og Naima Yasin på A Seat at the Table. En meget lyttet podcast hvor de to skønne og kloge værter lytter, lærer og diskuterer emner om racisme, repræsentation, popkultur og køn. Lærer altid noget af at lytte til dem.

Læs også