Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Thomas Buhl

Denne uges mand på stafetposten er Thomas Buhl, som er politisk journalist i DR og vært på podcasten Slotsholmen

Udgivet

den

Fire minutter med Thomas Buhl

Issa Mahmoud Jeppesen sendte i sidste uge stafetten videre til Thomas Buhl med disse ord:

Jeg sender stafetten videre til Thomas Buhl fra Slotsholmen på P1. Han er et af de rareste, mest arbejdsomme og grundige menneske jeg nogensinde har arbejdet sammen med.

Thomas Buhl er politisk journalist i DR og vært på podcasten Slotsholmen

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

At lave den politiske podcast Slotsholmen, der efter nytår er gået fra at udkomme to gange om ugen til at være en daglig podcast mandag til fredag.

Vi er et hold på fire, der udvikler programmet, forbereder interviews og eksperimenterer med podcastens fortællegreb, samtidig med at vi skal eksekvere og udkomme med et program fem gange ugentligt.

Det har været et intenst forløb her i startfasen, hvor arbejdsdynamikken er ny og vi dagligt tilretter og justerer konceptet sideløbende med, at vi sender.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?

Jeg synes, det er opmuntrende, at den lange, grundige og nørdede podcast-fortælling vinder frem i de her år.

I en tid, hvor mange er bekymrede over, at vi jagter det hurtige fix på sociale medier, har gang i flere skærme og devices på samme tid og bliver dårligere til at holde opmærksomheden på et emne, er det fedt at opleve, at der også er en bevægelse mod fordybelse i de lange podcastformater.

Undersøgende journalistik grundigt fortalt, som i Cavling-vinderen ”Det levende bevis” for eksempel. Fortællinger i mange afsnit fra Serial Productions. Podcasts, der nørder et enkelt musik-album eller en historisk begivenhed i detaljer. For bare af nævne nogle af de fede, lange formater, folk godt gider høre.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?

Dække dronningens nytårstale mere kritisk. Uanset hvor fesen dronningens tale er, får vi hvert år at vide, at det er den bedste nogensinde.

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Fire-dages arbejdsuge er et koncept, som mange arbejdspladser eksperimenterer med for tiden: Længere dage på jobbet i fire dage og så tre dage fri. Det giver tid til at koble helt fra og hente inspiration udefra. Det kunne mediebranchen godt tage op de steder, hvor det ikke er en mulighed i dag.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Jeg sender staffen videre til Jonatan Spang. I Tæt På Sandheden laver han uge efter uge nogle af de skarpeste politiske analyser herhjemme under dække af de friheder, satireformatet giver. Researchen er grundig, og tekster og klip rammer politikerens ømme tæer præcist. En effektiv blanding af satire og øjenåbnende journalistik.

Læs også