Nyhedsbrev: Da jeg overså vigtigheden af Harry Styles, katte, hatte og hunde
• Fire minutter med Dan Bjerregaard
• Kom gratis med kursus
• Flere donationer til Mediano
• Yahoo indfører troværdighedsrank på alle artikler
• Hvad du kan forvente af valgkampen
Nemlig, at hvert eneste nyhedsbrev bliver tilsat et drys sukker, som får nyhedsbrevet til at pumpe af en hel anden menneskelighed og personlighed, end nyhedsprodukter typisk gør.
Faktisk er det et fænomen, jeg ser flere andre steder og hver gang er det et effektivt element til øget engagement og tættere relation mellem afsender og modtager.
Og hvad er så sukkeret?
For Shit You Should Care About er tilsætningsstoffet mindst et billede af musikeren og stilikonet Harry Styles i hvert nyhedsbrev.
Harry Styles er det perfekte lille ekstra element i nyhedsbrevet fordi han som person indkapsler den tendens, der hersker massivt blandt nyhedsbrevets målgruppe. Nemlig humor, musik og ikke mindst et opbrud i vante forestillinger om køn, mode og identitet.
Andre eksempler på medieprodukter, der hiver lidt ekstra med ind på hylderne, er for eksempel den amerikanske samfundskommentator Ann Friedmann, som altid indbygger et humoristisk, hjemmetegnet lagkagediagram med svar på tidens store spørgsmål.
Euromans chefredaktør Kristoffer Dahy Ernst serverer altid sit nyhedsbrev sammen med et link til noget musik, man kan høre, mens man læser.
Jeg kender også til nyhedsbreve, der altid har et billede af redaktørens kat eller hvad med yoga-instruktøren Adriene Mishler, der altid har sin søvnige hund med på både Youtube og i nyhedsbreve.
Det lille ekstra gør at produktet skiller sig ud og skaber sympati og loyalitet.
I TV-verden har vi for årtier siden vænnet os til værter med personlighed eller vigtige attributter. Hvem husker ikke Poul Thomsen og hans hund, Ole Michelsen og hans hat eller for den sags skyld Clement Kjersgaards besynderlige pirouetter på gulvet, når han selv synes, han har stillet et snedigt spørgsmål.
Hunde, katte, hatte og Harry Styles gør det ikke alene. Men de bryder konformiteten og skaber sympati og menneskelighed.
Beklager, at jeg endnu ikke har fundet min hat eller kat til dette nyhedsbrev. Måske det sker en dag.
🙏
Jan
Her er hvad nyhedsbrevet byder på:
Fire minutter med Dan Bjerregaard
Kom gratis med kursus
Flere donationer til Mediano
Yahoo indfører troværdighedsrank på alle artikler
Hvad du kan forvente af valgkampen
Flere spændende job
Nyhedsbrev i valgkampen:
Hvem styrer slaget på Facebook og Instagram i den kommende valgkamp?
Få en daglig kortlægning af den del af valgkampen, der afgøres på de sociale medier. Hvilke partier har medvind? Hvad trender? Hvilke opslag får størst opmærksomhed? Hvem deler vandene ?
Du modtager dagligt en detaljeret kortlægning med behandlede data fra Crowdtangle. Vi måler på partier, partiledere og samtlige nuværende medlemmer af Folketinget + de vigtigste udefra.
Glæd dig til analyser, mellemtider og ekspert-indblik i de afgørende øjeblikke på Facebook og Instagram.
Hvis mindst 500 ønsker nyhedsbrevet, så trykker vi på knappen, når Mette F. også gør det.
Tilmeld dig nu, og del gerne med kolleger, så vi er sikre på at nyhedsbrevet lanceres.
(Nyhedsbrevet slutter automatisk, når valget er afgjort)
Stigning blandt Medianos frivillige medlemskaber
Fodboldpodcasten Mediano er humlebien, der flyver på passion, idealisme og hårdt arbejde, og på trods af forretningsprincipper, der ville blive fejet af bordet i de fleste mediehuse sekundet efter de blev foreslået.
For eksempel har Mediano valgt at sige nej til indtægter på over en million kroner årligt på reklamer for spil og kviklån, og hvis en sponsor kan skabe tvivl om Medianos uafhængighed, ryger sponsoren ud.
Derfor er det heldigt, at Medieno nu oplever en stigning i deres frivillige medlemskaber.
Ifølge en status fra Medianos stifter Peter Brüchmann er antallet af medlemskaber henover sommeren steget med 67 procent.
Det betyder, at 513 lyttere frivilligt betaler et samlet beløb på cirka 20.000 kroner til Mediano hver måned.
Ifølge Brüchmann svarer de 513 medlemmer til en halv procent af lytterne, og han anser det derfor som sandsynligt, at væksten kan fortsætte.
Hvad kan vi forvente af valgkampen?
Mark Blach-Ørsten og Mads Kæmgaard Eberholst fra RUC har kortlagt mediernes dækning af de seneste to forketingsvalgkampe og giver på den baggrund et bud på, hvordan dækningen bliver af den kommende valgkamp.
I både 2015 og 2019 bar valgkampene præg af en præsidentialisering, hvor to kandidater løb med en meget stor del af opmærksomheden fra medierne.
Det store fokus på LLR/HTS og LLR/MF skjulte det faktum, at statsministerpartierne faktisk var afhængige af en stribe andre partier for at opnå statsministermagten.
Da dette forhold er endnu mere afgørende i det kommende valg, hvor en regering henover midten også er en mulighed, er det ikke utænkeligt, at præsidentialiseringen denne gang bliver mindre udtalt.
Den udvikling kan nok også støttes af, at genfødte og meget pressevante Inger Støjberg og Lars Løkke Rasmussen vil tiltrække sig deres del af mediernes fokus.
Ved sidste valg, var klima ikke kun øverst på vælgernes dagsorden, men også i mediernes prioritering, hvor det udgjorde hele 23 procent af alle emner.
Foto: Bax Lindhardt
Fire minutter med Dan Bjerregaard
Marie Louise Toksvig sendte i sidste uge stafetten videre til Dan Bjerregaard med disse ord:
Jeg sender stafetten til min tidligere makker på Politiradio på Radio 24syv Dan Bjerregaard, der netop er skiftet fra reporter på Ekstra Bladet til en chefstilling på BT. Udover at Dans fortid som politimand gennem 10 år er med til at gøre ham til en usædvanligt fremragende journalist, beundrer jeg den respekt og ydmyghed for faget, han går til arbejdet med. Han er stadig lidt ny i journalistikken og helt ny i chefrollen, så jeg er spændt på at læse hans svar på spørgsmålene.
Dan Bjerregaard er afgående kriminalreporter på Ekstra Bladet og vært på Afhørt og Bandeland. Fremtidig redaktør på B.T’s kriminalredaktion.
Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?
Jeg er ved at skifte Ekstra Bladet ud med B.T., hvor jeg sammen med gode kollegaer skal være med til at starte en ny kriminalredaktion. Det bliver spændende at sætte retningen og styrke lyduniverset på krim-fronten.
Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?
At jeg på Ekstra Bladet fik lov til at være en del af holdet bag podcastserien Bandeland. Det var daværende chefredaktør Kristoffer Eriksen, der troede på, at vi kunne kombinere vigtig kriminaljournalistik med fængende fortællinger på lyd. I en tid med stramme deadlines og breaking news er det fedt, at man tør satse stort på undersøgende journalistik.
Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?
Vi skal være bedre til at komme ud af redaktionslokalerne. Journalister burde hænge mere ud: Det er der, historierne og kilderne er.
Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?
Jeg har en fortid i dansk politi, hvor der i en årrække var en tendens til, at de ansatte i højere grad skulle være generalister. Det betød desværre, at en stor specialviden gik tabt. Mediebranchen kan lære ikke at begå samme fejl. I stedet skal vi dyrke specialisterne og fagnørderne i kampen mod fake news, spin og sociale medier.
Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?
Svante Karlshøj Ipsen. Han var en af de første journalister, jeg mødte, da jeg skiftede branche. Han har en vild idebank af gamle og nye historier – og ved hvordan de skal fortælles. Det er altid interessant at tale journalistik med Svante, og det bliver med garanti heller ikke kedeligt at læse hans svar.
Yahoo indfører troværdighedsrank på alle artikler
Fremover blive alle artikler som Yahoo deler på sine platforme udstyret med et lille tal, der angiver artiklens troværdighed.
Det skriver Axios og forklarer, at Yahoos nyeste opkøb, The Factual, beregner troværdigheden ved hjælp af kunstig intelligens og fire parametre:
Mediets generelle kvalitet
Skribentens ekspertise
Artiklens tone (fakta versus holdning)
Kildernes kvalitet
Der er sikkert artikler, hvor rankingen rammer skævt og unfair. Men det er vel en fin ide at italesætte, at der er forskel på journalistisk kvalitet og troværdighed.
Kom gratis på kursus: How to monetize your journalism
Fordi Medietrends naturligvis er medlem af foreningen Nye Medier, har jeg mulighed for at invitere tre personer med på et spændende kursus allerede torsdag og fredag i næste uge.
Måske noget for dig?
På to formiddage går vi i dybden med, hvordan vi kan maksimere annonceindtægter og læserindtægter.
Kurset udbydes i et samarbejde mellem Nye Medier, Google News Initiative, European Independent Media Publishers og UpSkill Digital.
Hvis der er flere end tre interesserede vil pladserne blive prioriteret til støttemedlemmer af Medietrends. Du kan blive medlem for 25 kroner om måneden.
Kurset finder sted d. 15. og 16. September fra kl. 9.00 til 13.00 i Googles København-kontorer. Begge dage inkluderer morgenmad fra kl. 8.00 og frokost efter kl. 13.00.
Klik besvar asap på dette nyhedsbrev, hvis du er interesseret. Sidste tilmelding er lørdag kl. 12