Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Signe Byrge Sørensen

Signe Byrge Sørensen er producer i og direktør for filmproduktionsselskabet Final Cut for Real

Udgivet

den

Fire minutter med Signe Byrge Sørensen
Foto: Søren K. Kløft

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Malene Flindt Pedersen sendte i sidste uge stafetten videre til Signe Byrge Sørensen med disse ord:

Jeg vil gerne sende stafetten videre til Signe Byrge Sørensen, fordi det er lykkes hende at lave Final Cut for real til måske verdens bedste dokumentarfilm selskab. De har haft dokumentarfilm på en af verdens mest prestigefyldte dokumentarfilm festival Sundance filmfestival i mange år. Og har også i mange år været nomineret til en Oscar med flere af deres dokumentarfilm. Det er titler som det danske bud på en Oscar-kandidat i den internationale kategori, Flugt, men også President, Act of Killing, The look of Silence, A House made of Splinters.

Signe Byrge Sørensen er producer i og direktør for filmproduktionsselskabet Final Cut for Real

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden? 

Mit arbejde er lige nu en blanding af udvikling og finansiering af Joshua Oppenheimers dystopiske fiktions-musical THE END, arbejde med Oscar-kampagne for animationsdokumentaren Flugt, afleveringer, regnskab og outreach af/for dokumentaren PRESIDENT fra Zimbabwe og i denne uge samtaler med mine kolleger, der har co-produceret flere film i Ukraine bl.a Olegs Krig om hvordan vi kan hjælpe vores co-producenter og de medvirkende, der nu er midt i en krig.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?

Det gør Lotte Folke Kaarsholm, fordi hun er klog, dygtig og internationalt orienteret.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes? 

Jeg synes generelt, den danske mediebranche kunne nyde godt af et styrket fokus på verden udenfor Danmark.

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Fra historikerne kan vi lære vigtigheden af det historiske perspektiv. Fra humaniora kan vi lære vigtigheden af interkulturel forståelse. 

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Tine Fischer, Rektor for Filmskolen. Fordi hun har betydet og betyder uendelig meget for dansk dokumentarfilm, og fordi hun altid har spændende analyser af både verden og formidlingen af den, og fordi hun nu sætter retningen for den skole hvor vores kommende filmfolk uddannes.

Læs Tine Fischers svar i næste uge.

Læs også