Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Malene Flindt Pedersen

Malene Flindt Pedersen er producer og medejer af Hansen & Pedersen Aps, et produktionsselskab som producerer dokumentarfilm. Seneste produktioner er: Det er ikke slut endnu, 70/30, Fra det vilde hav, Into the ice. Forperson i WIFT siden 2019.

Udgivet

den

Fire minutter med Malene Flindt Pedersen
Foto: Stig Stasig

Fire minutter med X er en Q&Aserie, der kører hver uge i Medietrends ugentlige nyhedsbrev. Se andre medieprofiler svare på samme spørgsmål her. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få fremtidige Q&A.


Maria C. Andersen sendte i sidste uge stafetten videre til Malene Flindt Pedersen med disse ord:

Jeg vil gerne sende stafetten videre til producent Malene Flindt Pedersen. Malene er en kæmpe ildsjæl i vores branche og har i mange år arbejdet målrettet på at skabe flere dokumentariske fortællinger med kvinder både foran og bag kameraet. Og så har hun længe haft øje for det, som efterhånden er blevet tydeligt for de fleste: Mediebranchen halter bagud, når det kommer til mangfoldighed, og det er vi simpelthen nødt til at få gjort noget ved. For kvalitetens skyld. Malene Flindt Pedersen er også forperson i WIFT Danmark (Kvinder i Film og TV)

Malene Flindt Pedersen er producer og medejer af Hansen & Pedersen Aps, et produktionsselskab som producerer dokumentarfilm. Seneste produktioner er: Det er ikke slut endnu, 70/30, Fra det vilde hav, Into the ice. Forperson i WIFT siden 2019.

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden? 

I forhold til mit arbejde som forperson for WIFT er vi i gang med at påvirke politikerne så de får skrevet ind i medieforliget, at alle medier, der får støtte af det offentlige, skal lave en kønsselvangivelse på deres indhold.

Vi har også et fokus på ligeløn i mediebranchen – fordi det at vi lønner kvinder dårligere end mænd er det mest konkrete eksempel på, at samfundet værdisætter mænd højere end kvinder, og det kan vi altså ikke blive ved med i 2022.

I mit produktionsselskab glæder jeg mig til, at vores næste produktion Into the Ice skal være åbningsfilm på Cph.dox. Filmen handler om tre glaciologer der undersøger hvor hurtigt indlandsisen på Grønland smelter.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb? 

Det giver mig håb, at der efter Sofie Linde er en erkendelse i hele branchen af, at der ikke er ligestilling i mediebranchen. Det behøver vi ikke diskutere mere. Nu kan vi tale om hvad vi skal gøre ved det.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes? 

Vi skal i gang med at tælle så vi får en bevidsthed om, hvordan det rent faktisk står til. Jeg arbejdede i nogle år som udviklingschef på Det danske Filminstitut og af nysgerrighed bad jeg filmkonsulenterne om at tælle hvor mange kvindelige instruktører, de havde støttet. Det viste sig, at der var en af filmkonsulenterne på fiktion, som troede, at han havde støttet flere kvinder. Men han havde ikke støttet en eneste. 

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Der er lang vej igen i forhold til ligestilling i de fleste brancher i Danmark. Her halter vi virkelig bagud. Så I stedet for at nævne en anden branche, vil jeg fremhæve BBC, NRK og SVT som i mange år har målt deres egen evne til mangfoldighed i deres tilbud til seerne.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge? 

Jeg vil gerne sende stafetten videre til Signe Byrge Sørensen, fordi det er lykkes hende at lave Final Cut for real til måske verdens bedste dokumentarfilm selskab. De har haft dokumentarfilm på en af verdens mest prestigefyldte dokumentarfilm festival Sundance filmfestival i mange år. Og har også i mange år været nomineret til en Oscar med flere af deres dokumentarfilm. Det er titler som det danske bud på en Oscar-kandidat i den internationale kategori, Flugt, men også President, Act of Killing, The look of Silence, A House made of Splinters.

Læs Signe Byrge Sørensens svar i næste uge.

Læs også