Connect with us

Nyt job

NB-Medier søger talstærk journalist med nyhedsnæse og fokus på substans

Vi er i hastig vækst og udvider staben. Derfor søger vi en journalist, som primært skal dække den offentlige økonomi og sekundært bredere nyheder om kommunerne

Udgivet

den

NB-Medier søger talstærk journalist med nyhedsnæse og fokus på substans

Jobannonce

NB-Mediers mission er at kvalificere den politiske debat om den offentlige sektor i Danmark, ved at vores nichemedier fokuserer på substans frem for proces.

Det har vi succes med. NB-Økonomi var nomineret til Bording-prisen sidste år for vores gentagne afsløringer af fejl og politiske vennetjenester i reformen af den kommunale udligning, og vores abonnementstal stiger markant måned for måned.

Vi udvider derfor staben og søger en journalist, som primært skal dække den offentlige økonomi og sekundært bredere nyheder om kommunerne.

Hvis du har evnerne og viljen, så kan du med tæt sparring af vores erfarne redaktører på vores fire nichesites få chancen for at udvikle dine evner indenfor substansdrevet, politisk journalistik.

NB-Medier har fokus på egne historier, som er målrettet meget specifikt til vores målgruppe, som er embedsmænd og politikere i kommuner, regioner og staten samt andre med interesse for udviklingen i den offentlige sektor – dog med særlig vægt på kommunerne.

Vores redaktion med pt. otte medarbejdere ligger i Knabrostræde i Middelalderbyen bare fem minutter fra Slotsholmen. Vi er relativ flexible med hensyn til arbejdstid og hjemmearbejde, men du skal påregne at 08.00-14.00 som udgangspunkt er fælles mødetid, og at du gerne skal møde ind på redaktionen fire ud af fem dage.

Kvalifikationer:

  • Du har bestået en journalistisk uddannelse eller har arbejdet på et anerkendt medie som journalist mindst to år på fuld tid.
  • Du kan hurtigt grave dig ned i substansen af store rapporter og lovtekster og uddrage det væsentlige og interessante.
  • Du har den grundlæggende journalistiske skoling, så du hurtigt kan skære en nyhedsartikel, hvor perspektiv og dokumentation er på plads.
  • Du er god til datadrevet journalistik og kan håndtere data i Excel (beregning med formler, datasortering, pivottabeller).

Personlige egenskaber:

  • Du er ambitiøs med din journalistik, fordi du tror på, at vi som journalister har en publicistisk opgave i at kvalificere den demokratiske proces.
  • Du er flittig og sætter en ære i, at dine historier er korrekte og velskrevne.
  • Du har gode samarbejdsevner og kan håndtere tidspres op til udgivelser.

Vi lægger vægt på at have en mangfoldig redaktion, og da vi pt. har en overvægt af meget erfarne medarbejdere og mænd opfordrer vi i særlig grad yngre – og gerne helt nyuddannede – journalister og kvinder til at søge stillingen.

Ansøgning sendes til arne@nb-medier.dk senest 5. august.

Din ansøgning skal suppleres med CV, eksempler på dine bedste artikler samt eksamensbevis, hvis du har mindre end fem års anciennitet som journalist.

Vi afholder første runde samtaler løbende fra uge 29.

Hvis du har spørgsmål, så send en SMS til chefredaktør Arne Ullum, 21632227, så bliver du ringet op.

Hvem er vi?

NB-Medier består af fire portaler, som hver har sit eget site og udsender nyhedsbreve til sine abonnenter. NB-Økonomi, NB-Beskæftigelse og OPS-indsigt er vores tre nichesites, som hver har fokus på henholdsvis offentlig økonomi og økonomisk politik, beskæftigelsespolitik og kommunale beskæftigelsesindsatser, samt offentlig-privat samarbejde. Nichemedierne sender nyhedsbreve ud to til fire gange om ugen.

Hertil har vi NB-Kommune, som er et bredere medie, der skriver om alt, der har interesse for kommunale politikere og medarbejdere. NB-Kommune udsender nyhedsbrev mandag-fredag klokken 7 om morgenen med et overblik over de vigtigste nyheder i den kommunale verden, og et middags-nyhedsbrev klokken 11:30 med flere egenproducerede historier og et bredere perspektiv på de kommunale nyheder.

NB-Kommune har nyligt fejret et-års fødselsdag og er i hastig vækst.

Vi udnytter, at hvert medie har et stærkt fokus på den specifikke målgruppe og kender både deres præferencer og behov, og samtidig har vi stærk vidensdeling på tværs af vores sites, da vi hver især er eksperter på netop vores område. 

NB står for Nota Bene, altså det som er værd at bemærke. Vi tror på, at substans, indsigt og fakta er vigtigere end proces og analyser af spin.

Som journalist vil du primært skrive artikler til NB-Økonomi og NB-Kommune.

Links til sites:

NB-Økonomi: https://www.nb-okonomi.dk/

NB-Kommune: https://www.nb-kommune.dk/

NB-Beskæftigelse: https://www.nb-beskaeftigelse.dk/

OPS-Indsigt: https://www.ops-indsigt.dk/

OBS: Hvis du kigger på vores sites over sommeren, og synes der er begrænset aktivitet, så skyldes det helt enkelt, at vi holder sommerferie sammen med vores læsere.

Læs også