• Opskrift på succes fra verdens største nyhedsbrevssucces
• Vogue og ALT for damerne er woke
• Trumps nye favoritmedie
• Kulturen.NU – nyt nordjysk magasin om kultur
• Ny app kan disrupte nyhedsbreve – på godt og ondt
• Instagram overvejer at betale medier for indhold
• Ekstra Bladet drak sig fulde under Folketingets spørgetime
• Udgav 100 nekrologer for tidligt
Velkommen til Medietrends nyhedsarkiv. Hvis du ønsker at få friske nyhedsbreve kan du gratis tilmelde dig det ugentlige nyhedsbrev ved at klikke HER
Godmorgen
Min kæreste og jeg går tit ture i byen og hvis der er en port åben til en baggård, lister vi gerne ind fordi vi er nysgerrige.
Ofte dukker der en beboer op med spørgsmålet “Undskyld, kan jeg hjælpe med noget”?
Sådan siger man smut kammerat på Frederiksberg. Og sådan skal du ikke opfatte det, når jeg spørger, om jeg kan hjælpe med noget?
Jeg synes, det er sjovt og vigtigt for mit arbejde at have indblik i, hvad der sker hos flest mulige. Det er nye tanker, ideer og udfordringer fra andre, der er mit brændstof og dybest set også mit produkt, så derfor prioriterer jeg altid de små lærerige møder.
Hvis det er noget, der kan fikses over en mail, en telefonsamtale, eller måske en ægte kop kaffe, skal jeg selvfølgelig ikke have penge for det.
Så uanset om du mangler en second opinion, et telefonnummer, et opslag i Crowdtangle, gode cases på noget du overvejer eller en løs snak om hvad som helst, så skriv til mig.
Mener det!
Nå, men det var det nyhedsbrev, vi kom fra.
I denne uge er der 8 historier – de to sidste så dumme, at de kan forklare den faldende tillid til medierne
Morning Brew er lidt af et fænomen, som jeg flere gange har skrevet om. Men i denne artikel deler de ud af deres arbejdsmetoder – og de er værd at lade sig inspirere af.
Først helt kort om Morning Brew. Det er et dagligt nyhedsbrev om økonomi og finans skrevet i et let sprog. Det er gratis og lever af annoncer og sponsorater og så har de netop rundet 1 million unikke åbninger af et enkelt nyhedsbrev.
Her er hvad de gør:
Onboarding. I den første mail bliver man budt velkommen og så staveplader Morning Brew hvordan modtagerne sikrer, at nyhedsbrevet når frem og ikke havner i spamfiltret. Virkelig vigtig pointe, der er afgørende for alt andet arbejde.
Emnefelt. klokken 5 am udsendes fire forskellige emnefelter til 4 x 3% af modtagerne. Det emnefelt, der får flest åbninger, anvendes klokken 6 am til de øvrige 88%. Erfaringen er, at åbningerne kan svinge op til 10% imellem de fire emnefelter og det er noget, der gør en forskel, når man har over 2 millioner modtagere.
Oprydning. Der er ingen grund til at sende mails til folk, der ikke åbner dem. Derfor har Morning Brew en hård politik og sletter modtagere, der ikke åbner. Det forbedrer deres reputation i spamfiltrene og gør det lettere at nå frem til dem, der rent faktisk gerne vil åbne. (Dette er også en tilbagevendende pointe i Medietrends kursus om nyhedsbreve).
Anbefal til en ven. Morning Brew har et omfattende referral-program, hvor læsere får kaffekopper, t-shirts og mange andre fordele, når de anbefaler MB til venner. Erfaringen er, at de nye abonnenter er mere loyale end andre og at dem, der anbefaler også bliver endnu mere loyale af at gøre det.
Køber abonnenter. Selvom anbefalinger fra mund til mund er effektive, holder Morning Brew sig ikke for fine til at annoncere efter nye læsere. Det sker med annoncer i andre nyhedsbreve, i medier eller på sociale medier. MB har udviklet en sofistikeret metode til at sikre sig, at de får nye kvalitetslæsere i stedet for læsere, der ikke åbner. Hellere betale dyrt for den rigtige læser end billigt for den forkerte, er analysen. Hvis du interesserer dig for lige netop dette, så klik og læs selv.
Test. Afsæt tid og budget af til at eksperimentere og forvent at gode ideer fejler. Nogle af dem vil skabe succes.
Sprog og indhold er naturligvis det vigtigste, men uden seriøst arbejde med alt ovenstående, er det ligegyldigt at skrive godt.
Harry Styles er første mand nogensinde på Vogues forside
I 128 år er Vogue udkommet uden en mand på forsiden, men i december måneds udgave optræder Harry Styles fra det nu nedlagte boyband OneDirection på forsiden.
Måske er det mest hans påklædning, der har skabt postyr, men der er ihvertfald en del på de sociale medier, der mener, at det gik bedre i de første 128 år.
Herhjemme er Alt for damerne også woke. Tidligere i år stoppede bladet med at retouchere billederne og Rikke Dal Støttrup, der netop er tiltrådt som chefredaktør, fortæller til Journalisten, at Alt for damerne skal være mere aktivistiske og udvikle et blad med mere kant og holdning.
Se alle billederne af Harry Styles eller send dem videre til din datter eller niece.
Efter Fox News har erklæret Joe Biden som vinder af valget, har Trump kastet sin kærlighed over One America News, der betegner sig selv, som hans GREATEST supporter.
Jeg har kigget lidt nærmere på OAN. Et lille medie, som Trump med sine 89 millioner følgere på Twitter nu puster stort. Journalisterne har forbud mod at bringe meningsmålinger, der går imod Trump og de må heller ikke afbryde hans direkte taler.
Velkommen til endnu et startup medie i Danmark. Mens succesrige Kulturmonitor henvender sig til branchefolk, går Kulturen.nu direkte efter kulturbrugere i Nordjylland.
Lige nu er det gratis, men efter nytår, klapper betalingsvæggen ned.
Listory kan blive en gamechanger for nyhedsbrevsmarkedet, der lever af kontekst, kuratering og tætte forbindelser til abonnenterne.
Efter jeg opdagede Listory tirsdag aften, har jeg tænkt så det knager over de mulige perspektiver. Til sidst skrev jeg til Listorys CEO og kom uforvarende til at pitche den måske værst tænkelige ide – som han straks tog imod.
Det er ikke første gang, at Ekstra Bladets folk har drukket sig fulde i arbejdstiden, men det er relativt sjældent, at de filmer sig selv, mens det står på.
Men det er, hvad der skete tirsdag, da Joachim B. Olsen og Brian Weichardt tømte en flaske Fernet Branca ved at drikke et shot, hver gang statsministeren nævnte ordet redegørelse.
Queen Elizabeth II, Pelé, Clint Eastwood og sågar Brigitte Bardot var blandt de 100 kendisser, som Radio France Internationale i denne uge ved en fejl kom til at erklære døde.
Fejludgivelsen af de 100 kladder skete da hjemmesiden skulle flyttes til et nye cms-system.
En stor opfordring…
Hvis du kan lide nyhedsbrevet, må du meget gerne hjælpe.
1. Du kan udbrede kendskabet ved at dele nyhedsbrevet med venner og kolleger.
3. Eller du kan overbevise din HR-afdeling om, at de skal slå ledige mediejob op på Medietrends, fordi det er her, der vrimler med kloge mennesker som dig
4. Eller måske 1+2+3 = ❤️️
Der var alt for denne gang. Vi ses igen i næste uge