Connect with us

Nyhed

Mette Frederiksen: Danske journalister roder med proportionerne

Små ubetydelige sager blæses op og store vigtige sager underbelyses, mener statsministeren

Udgivet

den

Mette Frederiksen: Danske journalister har rod med proportionerne

Statsminister Mette Frederiksen, der også er pressens minister, gav i dag en opsang til de danske medier for at have problemer med proportioner i deres journalistik.

”I har altså et ansvar. Og jeg synes ikke, I lever ordentligt op til det,” sagde Mette Frederiksen i det, der egentlig var en takketale for at modtage Altingets Tingpris 2020.

Men Mette Frederiksen benyttede også muligheden – i en tilsyneladende improviseret tale – for at kritisere retningssansen hos de danske journalister.

”Jeg vil gerne have lov til at takke danske journalister. I er kritiske og det er en af jeres absolutte vigtigste opgaver og jeg er glad for betoningen af, at der er et særligt ansvar for, at man i sin journalistiske tilgang og arbejde understøtter tillid og ikke det modsatte.”

”Jeg er bare ikke helt sikker på, at det holder til en test hver dag i al det journalistiske arbejde, der er. Det er jeg nødt til at sige, og nu har jeg mikrofonen og ingen af jer får den de næste to minutter. Så nu siger jeg det, lød det fra Mette Frederiksen, som derefter fortsatte:

”Der er sket noget med proportionerne i dansk presse i de 20 år, jeg har været med i dansk politik. På næsten daglig basis kan jeg konstatere, at meget, meget små ting, der berører få mennesker, bliver gjort til det allerstørste og vigtigste. Og omvendt nogle af de allervigtigste, mest komplekse (emner) og potentielt mest afgørende for menneskers liv bliver gjort så små, at befolkningen knap nok ved, at den diskussion eksisterer.”

”Der har I altså et ansvar. Og jeg synes ikke, I lever ordentligt op til det i dag og jeg synes ikke I lever ordentlig op til det i de politiske diskussioner.”

“Det her problem vil vokse sig større og vi ser også i andre lande, at det her med proportioner, nok er den største udfordring for den offentlige debat,” sagde Mette Frederiksen før hun afsluttede sin tale og modtag Ting-Prisen, der blev tildelt hende for hendes klare kommunikation under coronakrisen.

Hele talen kan ses på Altingets Facebook Live-optagelse. Ordene til medierne falder 21 minutter inde i optagelsen.

Læs også