Connect with us

Kurser

Kursus 2021: Lær podcast af de bedste

Få opskriften på den originale ide og populære podcast. Tre dages grundkursus og personlig sparring fra to af Danmarks bedste lydfolk, Tor Arnbjørn og Dorte Palle, gør dig til en stærk og spændende podcaster. Tdiligere kursister har givet de tre dage topkarakterer og oplevet at blive løftet markant

Udgivet

den

Lær podcast af de bedste

Nye datoer: Pga coronasituationen er vi nødt til at udskyde dette kursus til den 4-6. maj 2021.

Medietrends er en bevidst og ansvarlig arrangør og afholder alle kurser i de størst mulige lokaler. Ofte fire-fem gange så store som normalt. Vi følger til hver en tid myndighedernes anbefalinger og restriktioner.


Podcast var 2020’s mest hypede medie og med god grund. Flere og flere danskere lytter det. Ifølge de nyeste tilgængelige tal lytter 27 procent af danskerne hver uge og der er en klar overvægt af yngre lyttere. Rigtig mange medier er begyndt at tage livtag med mediet, der kvalitetsmæssigt har taget et kvantespring og fortsætter sin udvikling med stormskridt. Og der er intet der tyder på, at det stopper her.

Kurset er et intensivt tre-dages forløb med fokus på indholdet og den gode fortælling, men også på teknik og markedsføring. Kursisterne får kort sagt et helstøbt forløb, der klæder dem på til alle faser af podcastproduktion.

Undervisningen varetages af to af Danmarks stærkeste lydfolk, Dorte Palle og Tor Arnbjørn der begge har arbejdet med lyd i mere end tyve år, sammen har skrevet Danmarks første undervisningsbog om podcast (Podcastbogen, 2019, fem stjerner i Journalisten), har stiftet Nordic Podcast Academy i Struer og ejer og driver Rakkerpak Productions, der producerer podcasts og radio til både broadcast og pods.

Som deltager på kurset stifter du bekendtskab med alle sider af håndværket. Du bliver fortrolig med, hvordan du kan løfte en løs ide til udgivelseklar podcast, du får viden om de forskellige podcastgenrer der findes, lærer at redigere og hører om hvilke muligheder der er rent kommercielt, når din podcast skal udgives. Du får også en rundtur i den seneste udvikling i podcastland og ender med selv at have en podcast helt klar til udgivelse.

Kurset er lavet i en let anvendelig guide-form, der vandrer hele vejen fra spæd ide til teknisk produktion. Undervejs er der plads til skøre indfald, dybe refleksioner og perspektivrige diskussioner.

Fremfor alt har kurset fokus på kvalitet og formidling i lyd.

Under kurset tilbyder Tor Arnbjørn og Dorte Palle individuel sparring så kursisterne får løftet og udviklet deres personlige ideer mest muligt.

Selvom kurset starter fra scratch, vil kurset udfordre dig til at vokse over grundniveau.

Dorte Palle og Tor Arnbjørn giver bud på, hvordan du producerer modige og mærkbare podcasts. Og de leverer svar på, hvordan man laver indhold med gennemslagskraft – oplevelser, man som lytter kan bære med sig resten af livet.

Kurset er helt up to date med alle de nye digitale strømninger, men det hviler på den klassiske, gode fortællings grundlæggende principper og podcastens fantastiske muligheder.

Kurset skaber overblik over podcastlandskabet og i løbet af de tre dage lytter vi os til inspiration fra de nyeste digitale fortælleformer og tilbage til klassikerne.

Oveni lægger vi en ekstra kommerciel dimension, hvor kursisterne vil få tips og hjælp til distribution og bæredygtige forretningsmodeller.

Dorte og Tor har, udover selv at producere, lyttet til hundredvis af podcasts. Både fra alle hjørner af det danske og international podcastlandskab, både de kommercielle, uafhængige og udenlandske producenter. De har interviewet en lang række radioværter, podcastere, tilrettelæggere og redaktører omkring deres arbejdsmetoder. 

Tidligere kursister har sagt følgende om kurset:

“Virkelig godt kursus”

“Meget brugbart og inspirerende kursus. Og fedt med erfarne og dygtige folk til at fylde viden i hovederne på os.”

“Godt og udbytterigt kursus.”

Målgruppe

Kurset er for alle, der tænder på lyd og er nysgerrige efter podcastens virkemidler.

For dem, der gerne vil prøve mediet selv, eller som allerede er i gang, men søger inspiration og viden for at komme videre. Undervist af producenter, der elsker lyd og har arbejdet med det i mange år.

Dorte Palle og Tor Arnbjørn underviser ambitiøst og nørdet, men sørger for at gøre det på en måde, hvor alle kan være med.

Form og udbytte

Kurset skifter mellem tavleoplæg og praktiske øvelser. På de 3 dage kommer vi igennem:

  1. Ideudvikling & Konceptskrivning
  2. Reportage & Dokumentar
  3. Talks & Interview
  4. Dramaturgi & fortælleteknik
  5. Værten & sproget
  6. Optagelse & redigering
  7. Markedsføring & Kommercialisering

Undervejs i forløbet arbejdes der individuelt med kursisternes egne projekter. Det betyder, at alle efter kurset vil stå med et færdigt koncept i hånden.

Eksklusivt i dette forløb: Udover holdundervisningen tilbydes efterfølgende individuelle sessioner med indholdssparring, hvor underviserne vil stå til rådighed for feedback.

Vi arbejder målrettet på at holde gruppen samlet og dele hinandens arbejde undervejs og efterfølgende.  

Kurset ledes af:

Tor Arnbjørn CEO, Rakkerpak Productions og Chefredaktør på Science Report.

Har som journalist arbejdet med aktualitets- og nyhedsradio på stort set alle DR’s kanaler, inden han blev chef for både P1 Morgen, P1 Debat og store prestige produktioner. I fem år var Tor radiochef for alle DR’s kanaler og stod i spidsen for den digitalisering og modernisering af kanalerne, som skete i løbet af 10’erne.

Dorte Palle CCO, Rakkerpak Productions og podcaster @dortepallealene

Har været vært på P4 i P1 og udviklet og produceret et hav af dokumentarer, features, reportager, serier, temalørdage og formater på både radio og tv for DR. I 10 år arbejdede hun som chef i DR’s kulturafdelinger og stod bag udviklingen af mange koncepter og prisvindende udsendelser.

Begge har en MBA i Creative Leadership fra Berlin School of Creative Leadership. Sammen har de skrevet PODCAST-BOGEN, Ajour 2019 og har grundlagt Nordic Podcast Academy og driver produktionsselskabet Rakkerpak Productions, der leverer programmer til DR, Radio4, Radio Loud og private virksomheder og organisationer.

Pris

Kurset koster 10.700 kroner + moms.

Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får du 2.700 kroner i støtte. Men det kræver, at du tilmelder dig via Mediernes Efteruddannelse.

Hvis din arbejdsplads ikke er medlem af Pressens Uddannelsesfond, kan du tilmelde dig direkte ved at maile til Medietrends

Du kan også forhåndsreservere en kursusplads ved at skrive til Medietrends og så efterfølgende tilmelde dig via Mediernes Efteruddannelse, når de åbner for tilmeldingen.

Prisen omfatter

Prisen inkluderer kaffe, vand, frugt, slik og frokost hver dag.

Hvis du skal bo på hotel i København, skal du selv sørge for det.

Hvor og hvornår?

Kurset varer tre dage og foregår i Soho i Kødbyen i København. 

Kursusdage: 4. – 6. maj 2021

I tilfælde af afbud

Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding

Corona

Medietrends er en bevidst og ansvarlig arrangør og afholder alle kurser i de størst mulige lokaler. Ofte fire-fem gange så store som normalt. Vi følger til hver en tid myndighedernes anbefalinger og restriktioner.

Læs også