Connect with us

Nyhed

Ny bog om robotter sendes ud til 18.000 mediefolk

Alle medlemmer af Dansk Journalistforbund får tilsendt Andreas Marckmanns kommende bog om robotter i mediebranchen

Udgivet

den

Ny bog om robotter sendes ud til 18.000 mediefolk
Bogens forside og forfatter (foto: Jacob Nielsen)

Robotter, algoritmer og kunstig intelligens stormer ind i mediebranchen.

Algoritmer skriver artikler, klipper nyheder, redigerer billeder og layouter sider. De kan få ideer, researche og personalisere vores nyhedsforsider til den enkelte bruger.

Derfor har en usædvanligt bred konstellation besluttet at betale for, at den nye bog ”Sådan forandrer automatisering medierne” trykkes i et massivt oplag og udsendes til samtlige medlemmer af Dansk Journalistforbund.

”Jeg er enormt glad for den store opbakning, jeg har mødt til projektet. Den brede distribution øger chancen for, at bogen kan få gennemslagskraft og gøre en forskel bredt i branchen. Hvis vi ikke forbereder os, vil automatiseringen udfordre kvalitet, kompetencer, etik og selve forretningen i medierne. Det bliver svært, og vi har travlt,” siger forfatteren til bogen, Andreas Marckmann Andreassen, der er digital redaktør på fagbladet Journalisten.

Bogen er resultatet af Andreas Marckmann Andreassens fellowship på SDU fra juni 2019 til marts 2020. Den bygger på omfattende researchrejser og over 70 interviews i ind- og udland med førende mediefolk, eksperter og teknologer – fra New York Times, NTB og BBC til Ritzau, Jysk Fynske Medier og Ingeniøren.

Bogen har undertitlen ”en guide til dig i mediebranchen”, og formålet er at forklare automatiseringen kort og konkret. Bogen rummer blandt andet. kapitler om, hvordan automatiseringen stiller nye krav til mediernes kompetencer, etik, strategi og samarbejdet med teknisk kyndige kolleger.

”Jeg bliver tit spurgt, om automatiseringen vil gøre det lettere at være journalist. Det håber jeg ikke. Jeg håber, at maskinerne kan overtage de trivielle opgaver, så mennesker kan fokusere på det svære: det personlige interview, den fantastiske indledning eller den komplekse graverhistorie. Automatiseringen kan gøre jobbet sværere, og sjovere, end nogensinde, hvis vi gør det rigtigt,” siger Andreas Marckmann Andreassen.

Bogen udkommer 14. september ved en konference i Odense. I slutningen af september udsendes den til alle Dansk Journalistforbunds cirka 18.000 medlemmer sammen med Fagbladet Journalisten.

Projektet støttes af både Danske Medier og Dansk Journalistforbund, Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, samt Den Fynske Bladfond, Dagspressens Fond og Pressens Uddannelsesfond. Partnerne har ikke haft indflydelse på bogens indhold.

Læs også