– Hvornår tør vi igen gå i biffen eller tage til konference?
– Berlingske Media slap af med Sweetdeal i tide
– Jysk Fynske Medier redder Helsingør Dagblad
– Corona forstærker vores konservative medievalg
– Hvad vi kan lære fra 8 betalingssuccesser
– Ingen slinger i DAB-udbud
– Coronakrisen er en “god krise” for nogle medier
– Fascinerende iværksætter-fortælling
– Landsretten giver Femina medhold i langt ude sag
– Prøvede du den første Mediekryds?
Velkommen til Medietrends nyhedsarkiv. Hvis du ønsker at få friske nyhedsbreve kan du gratis tilmelde dig det ugentlige nyhedsbrev ved at klikke HER
Hej og godmorgen
I dette nyhedsbrev er der så mange spændende links, at vi skal ikke spilde tiden med lange indledninger.
Så hop straks ned i suppen og hav en dejlig dag
Jan
PS: Tak til alle jer, der prøvede kræfter med den første medie kryds og tværs. I finder de rigtige svar nederst i denne mail og så er der et nyt krydsord på sitet hver fredag.
Mens vi venter på en udmelding fra regeringen om, hvornår og hvor meget forsamlingsforbuddet kan løsnes, kan vi spekulere over om folk overhovedet tør gå i teatret, på restaurant, til fest eller deltage i en konference med arbejdet, når de får lov.
Det kan tænkes, at danskerne er anderledes end amerikanerne, men hvis ikke, ser det sort ud for arrangørerne.
Ifølge en ny undersøgelse fra Morning Consult føler over 40 procent amerikanere sig ikke trygge ved at skulle deltage i et større arrangement det næste halve år og yderligere en fjerdedel føler, at der gerne må gå yderligere seks måneder før de tropper op til større begivenheder.
Lad os håbe, at danskerne er mere modige og at vi finder forsvarlige løsninger, så vi igen kan mødes mange mennesker på en gang.
Stigende salg af digitale abonnementer og annoncer var med til at sikre Berlingske Media et kanongodt 2019. Resultatet for hele koncernen landede på 78 millioner kroner, hvilket er en god sjat mere end de 27 millioner, der blev skabt i 2018.
Udsigten for 2020 ser selvfølgelig meget sortere ud på grund af coronokrisen. Berlingske kan dog glæde sig over, at de har frasolgt Sweetdeal, der formentlig nu lider hårdt i coronokrisen.
En kuriøs note i den forbindelse er, at Jysk Fynske Medier sidste år opkøbte Spot Deal, som må formodes at have problemer med at sælge gavekort til aktiviteter her midt i coronatiden.
Ved udgangen af april skulle Helsingør Dagblad lukke med mindre der dukkede en køber op. Så det gjorde Jysk Fynske Medier og købte ikke bare Helsingør Dagblad, men også Lokalavisen Nordsjælland og otte ugeaviser i hovedstadsområdet – alt sammen tidligere ejet af North Media.
De ældre ser mere flow TV og de unge binger serier og endeløse strømme af Tiktok.
GlobalWebIndex har spurgt 4000 amerikanere og britere, hvilke medier de bruger mere, nu hvor de har oceaner af tid. Og konklusionen er, at hver generation skruer op for præcis det mediemønster, de i forvejen havde.
Et meget opløftende budskab er, at millennials er klar til bruge flere penge på medier.
Wired, Bild, Boston Globe, The Athletic og fire andre store medier har succes med abonnementer og viser forskellige veje at gå, når man bygger betalingsvægge.
What’s New in Publishing samler i denne artikel erfaringerne så de er lige til at brygge videre på. Det er blandt andet:
Reducering af gratis artikler
Nyhedsbreve konverterer 12 gange bedre end Facebook
Personaliserede betalingsvægge
A/B-test konverterer
Video driver abonnementssalg
Slip for annoncer
Mikroabonnementer virker
Når du har læst What’s New in Publishings artikel, kan det være, at du er nysgerrig på mere om mikroabonnementer. Så er det heldigt, at jeg i november skrev en længere artikel om medier, der sælger sig selv i skiver – blandt andet danske Information.
De medier, som virkeligt tilbyder noget distinkt og værdifuldt, som folk er villige til at betale for, har ”en god krise”. Men de fleste kommer til at miste omsætning og må derfor til at skære yderligere på redaktionerne. De store teknologivirksomheder bliver de største vindere.
Sådan skriver Rasmus Kleis Nielsen, direktør ved Reuters Institute for the Study of Journalism, i Ugebrevet Mandag Morgens serie om tiden efter corona.
Måske en smule ved siden af mediefokuset her og så alligevel.
Will Kwan, selvstændig softwareudvikler, ledte længe efter blogs og vlogs med tips og inspiration til folk i hans situation. Da han ikke fandt nogen besluttede han sig for at starte en Youtube-kanal selv.
I dag har han 90.000 abonnenter og tjener 3.000 $ om måneden på annoncer ved siden af sit rigtige arbejde. I dette interview deler han ud af sine erfaringer og der er masser at interessante pointer, som også er brugbare for andre end Youtubere.
Skal Interflora have monopol på at skrive “Sig det med blomster” eller er det et så almindeligt stykke dansk sprog, at alle inklusiv medierne, skal have lov at skrive det?
Tja, i 2018 gav Sø- og Handelsretten Interflora medhold i, at Femina krænkede Interfloras rettigheder ved at bruge den banale sætning, men i sidste uge omstødte Østre Landsret afgørelsen i en ankesag.
Både Femina og Aller, der ejer Femina, ser sejren som et vigtigt rygstød til ytringsfriheden og retten til journalistisk at bruge ordet frit. Hørt 👏
I lørdags prøvede du måske kræfter med Danmarks første og eneste kryds og tværs om medieverdenen. Næsten 500 kastede sig ud i det, men kun 13 løste den hele vejen.
Så den næste mediekryds bliver lidt lettere (forhåbentlig).
Jeg fandt også ud af, at det er lettest at overskue en kryds og tværs på en stor skærm. Derfor vil den indtil videre komme hver fredag ved frokosttid, så kan den læses på arbejdsskærmen.
Hvis du ikke prøvede den første krydsord, kan du lukke øjnene for svarene nedenfor og istedet klikke her
Sådan ser den mediekrydset ud, når den er rigtig udfyldt
Tak for at du læste med hele vejen her til
Jan
Støt Medietrends med det der svarer til en halvdyr kop kaffe