Connect with us

Kurser

Masterclass: Fra flow til streaming

Hvordan tænker vi stream i stedet for flow, når vi udvikler stærke reportage- og dokumentarprogrammer? Hvordan løfter vi vores ideer fra ”noget om” til originale koncepter, som lever i flere sæsoner? Kom på masterclass med to af Danmarks mest prisbelønnede tv- og radiofolk, Ole Rahbek og Dorte Palle

Udgivet

den

Masterclass: Fra flow til streaming
Foto: Bjarke Ahlstrand

Hvad betyder det for form og opbygning af reportage- og dokumentarprogrammer at rykke fra traditionelt TV og radio over til streaming af flere episoder?

Hvordan går du fra de traditionelle one-offs til serielle bingewatching/listening formater?

Mediebranchen efterspørger konstant egenudviklede nyskabende programmer. Formater, som kan blive serier – måske endda i flere sæsoner – og som egner sig til stream på digitale platforme.

Men det er svært at ramme plet og komme igennem nøglehullet. Hvad er præmissen? Hvad er The Big Why? Hvorfor lige nu? Og hvordan gør vi det egnet til stream? vil der blive spurgt.

På dette kursus deler to af de mest succesfulde personer i produktionsmiljøet i de senere år ud af det, der er årsag til, at deres produktioner igen og igen vinder de største priser.

På kurset arbejdes der med at brede kursisternes egne ideer ud til serie-formater, og målrette dem til den rigtige platform. For det er ikke det samme at sende en udsendelse på et bestemt tidspunkt hver uge i radio eller tv – som at tilrettelægge dem til podcast eller streamingtjenester.

Vi arbejder med at give ideerne så meget særkende, at de bliver unikke. Vi fintuner præmissen for programmet indtil det er så markant, at konceptet er salgbart. Og vi finder de små dramaturgiske fifs og tricks, der gør at man får lyst til at se eller høre det næste afsnit, så snart det første er færdigt.

Derudover kigger vi på indpakningen af programmerne. Det er ikke længere nok, at indholdet er stærkt – det skal også pakkes rigtigt ind med de få ord og billeder, man har til sin hjælp, når man skal vække seerens eller lytterens nysgerrighed i det store hav af streamingtjenester og udbud.

Vi skal kigge dybt i kassen med byggeklodser og se, hvordan forskellige formgreb virker. Vi kigger tilbage i arkiverne og ser, hvordan arkivstoffet kan komme til live på nye måder.  Og vi vender blikket langt ud i horisonten for at komme frem til helt nye greb i form- og fortællestil.

Kort sagt, hvad skal der til for, at ideen løfter sig fra ”noget om” til et markant og streamingsvenligt program?

Undervejs trækker vi på teorier indenfor professionelt arbejde med innovation og kreativitet. Hvordan arbejder vi bedst i teams? Hvad sker der med vores hjerner, når vi udvikler? Og hvad skal der til for at hjælpe os med at tænke helt ud af boksen?

Kurset ledes af to af Danmarks mest erfarne og prisbelønnede tv og radio-folk. Som nu har dyrket og nørdet i kundskaben at forvandle traditionelt radio og tv til levende organiske digitale serier. Ole Rahbek, direktør i Pineapple Entertainment og Dorte Palle, direktør i Rakkerpak Productions. Begge har en fortid som chefer i DR.

Underviserne vil også tage udgangspunkt i fortælleteknikkerne bag nogle af de programmer, de selv har stået for, og som har været store streaming successer, og hvor der er arbejdet konkret med fortællingen i forhold til streaming.

Ole Rahbek:

CEO, Pineapple Entertainment.

Har 10 års erfaring som chef i DR for blandt andet Kultur, Aktualitet og Events, hvor han bl.a. har været ansvarlig for satireprogrammer som Quizzen med Signe Molde og talkshows med Anders Lund Madsen.

Senest står han bag reportageserier som Mormor på mandejagt, Sektlederens hemmeligheder, Diamantfamilien, Kørelærerne og Gina Jaqueline – en sugardaters fortælling, som alle er lykkedes som streaming

Uddannet journalist med 20 års erfaring i produktion og programudvikling i radio, tv og web.

MBA på Berlin School of Creative Leadership.

Har skrevet bogen Sustainable Creativity.

Prisbelønnet, blandt andet TV-prisen 2018, 2019 og senest TV-prisen 2020 både for bedste karakterdrevne serie og året nyskabelse fakta.

Dorte Palle:

CEO, Rakkerpak Productions og co-founder Nordic Podcast Academy.

Har produceret et hav af dokumentarer, features, reportager, serier, temalørdage og formater på både radio og tv for DR. I 10 år arbejdede hun som redaktionschef på udsendelser som Barndom på bistand, Læsegruppen Sundholm, Virkelighedens Arvinger og Nattens Dronning.

Som selvstændig har hun produceret podcasts for private virksomheder, fagforeninger, ministerier og forlag. MBA på Berlin School of Creative Leadership.

Har skrevet Podcast-bogen sammen med Tor Arnbjørn

Prisbelønnet, blandt andet TV-prisen for årets dokumentar og årets nyskabelse. Senest vinder af årets reklame og årets branded content Prix Radio 2019

Hvem er du?

Kurset er skræddersyet til radio-og tvjournalister, der har lyst til at fortælle faktahistorier i længere formater. Men kurset er også relevant for dig, der arbejder med SoMe eller skrivende journalistisk og brænder for at folde dine historier ud i længere digitale serier.

Vi vil både arbejde med bundne opgaver og med egne projekter. Det er derfor en fordel, at man har egne ideer med, men vi kommer helt sikkert også til at blive dygtigere til at brainstorme ideer frem undervejs i kurset.

Sådan gør vi

Undervisningen veksler mellem tavleoplæg med inspirerende eksempler på velfungerende formater, case studies og praktiske øvelser. Der vil være både gruppearbejde og individuelt arbejde med eget koncept.

Kompetente gæsteforelæsere med best practice-cases vil besøge kurset undervejs.

Vi arbejder konkret med egne ideer undervejs, og kurset munder ud i et færdigudviklet koncept.

Det får du ud af kurset

Efter kurset vil du have opnået en stor forståelse for konceptudvikling med fokus på stream og have et sikkert greb om dine fremtidige projekter.

Pris

Kurset koster 10.500 kroner + moms.

Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får du 2.700 kroner i støtte. Hvis du skal have støtte fra PU, skal du tilmelde dig via Mediernes Efteruddannelse. Deres tilmelding åbner den 11. maj.

Hvis din arbejdsplads ikke er medlem af PU, kan du tilmelde dig direkte ved at maile til Medietrends

Prisen omfatter

Prisen inkluderer forplejning.

Hvor og hvornår?

Kurset varer tre dage og holdes i Soho i Kødbyen i København den 28-30. september 2020

I tilfælde af afbud

Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding

Kurser

Kursus: Mød magten

Dette kursus er for dig, der vil møde og forstå den moderne magt. I løbet af fire dage kommer du godt rundt på Christiansborgs gange og besøger også topministre, tænketanke, organisationer og partier. Troels Mylenberg (TV2) og Jan Birkemose (Medietrends) er dine guider i magtens indercirkler.

Udgivet

den

Kursus: Mød magten
Foto: Wikimedia

Overalt i ministerier, partier, organisationer og virksomheder oprustes der i disse år på kommunikationsfronten. Public affairs, interessevaretagelse, spin. Den nye magtudøvelse har mange navne. Noget er nyt, andet har altid været der.

På dette kursus møder du magten og bliver klogere på den sammen med TV2s politiske redaktør Troels Mylenberg og Medietrends stifter Jan Birkemose, der begge har mange års erfaringer i magtens cirkler.

Du kommer godt rundt på Christiansborgs gange og besøger også topministre, tænketanke, organisationer og partier. Vi kommer bag om magten og får indsigt i, hvordan magten tænker og arbejder.

Dette kursus er for dig, der vil se, opleve og forstå moderne magt. Du er nysgerrig på magten og dens energi og du har lyst til at stille relevante spørgsmål til de mennesker, der udøver magten.

Vi giver dig en unik mulighed for at komme helt tæt på magten. Både på Christiansborg, på Slotsholmen og hos alle dem, der lever af at være tæt på magthaverne.

Kurset giver dig værdifuld indsigt, som du får glæde af, hvad enten du fra tid til anden har brug for politiske kommentarer til din journalistik eller skal finde baggrund og forståelse for sager, der har betydning for dit arbejde.

Sådan gør vi

Kurset er en blanding af møder med magtens hovedpersoner og refleksioner internt på holdet.

Kurset varer fire hele dage plus et aftenarrangement med en hemmelig gæst.

Christiansborg og Slotsholmen har ikke landets mest stabile kalendere og derfor bliver det endelige program først fastlagt kort før kurset. Men du kan forvente at møde:

Ministre

Partiledere

Udvalgsformænd

EU-politikere

Politiske rådgivere

Folketingets administration

Politiske kommentatorer

Lobbyister fra store organisationer

Samt besøg hos tænketanke og en eller flere af mediernes redaktioner på Christiansborg.

Du er

Kurset henvender sig især til journalister og kommunikatører, som vil skærpe bevidstheden om det politiske spil og lære nye veje til historier og baggrund.

Vigtigt!

For at kunne deltage i kurset skal du have et gyldigt pressekort

Pris

Kurset koster 13.750 kroner + moms.

Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får du 3.600 kroner i støtte. Hvis du skal have støtte fra PU, skal du tilmelde dig via Mediernes Efteruddannelse. Deres tilmelding åbner den 11. maj.

Hvis din arbejdsplads ikke er medlem af PU, kan du tilmelde dig direkte ved at maile til Medietrends

Prisen omfatter

Prisen inkluderer forplejning.

Eventuelle udgifter til overnatning i København er ikke dækket.

Hvor og hvornår?

Kurset varer fire dage og afholdes på forskellige lokationer i København. Transport mellem besøg er dækket.

Kurset afholdes den 17-20. november 2020

Forvent at de fleste kursusdage er fra 9 til 16. Den første dag mødes vi dog først kl 10.

Troels Mylenberg

Troels Mylenberg er politisk redaktør på TV2, underviser på SDU og en af landets mest anerkendte politiske kommentatorer. Troels har en fortid som chefredaktør og direktør i Jysk Fynske Medier, studievært på TV2 News, journalist på Weekendavisen, Berlingske og Fyens Stiftstidende. Samt forstander for Vallekilde Højskole og leder af journalistuddannelsen på SDU.

Jan Birkemose

Jan Birkemose er stifter og chefredaktør på Medietrends.dk, medieanalytiker og frem til 2014 chefredaktør og direktør for Ugebrevet A4; dengang Danmarks mest citerede samfundsjournalistiske medie. Før da undersøgende reporter på Ekstra Bladet, oftest med tråde til den politiske verden. Jan er desuden en erfaren underviser og foredragsholder.

I tilfælde af afbud

Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding

Troels Mylenberg og Jan Birkemose har begge over tyve års erfaring med journalistik og politik. Tilsammen har de et unikt netværk, der gør det lettere at åbne dørene for dig til magtens rum.

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu