Connect with us

Original

Nævn: Radio 24Syv var for dyr og for dårlig

Radio 24Syv tabte ikke kun på prisen, men også på en dårlig vurdering af nyheder og kultur. Deres satire blev heller ikke vurderet bedre end LOUDs

Udgivet

den

Da Radio- og TV-nævnet igår valgte Radio LOUD som vinder af den kommende DAB-kanal, var det ikke kun fordi Radio 24Syv var for dyr, som Medietrends skrev allerede i går , men også fordi nævnet vurderede, at LOUD var stærkere på programindholdet.

Det fremgår af en såkaldt evalueringsrapport, som nævnet netop har offentliggjort.

I rapporten kan man læse, hvordan Radio- og TV-nævnet har tildelt karakterer til de tre kriterier, som ansøgerne til DAB-kanalen er blevet vurderet på.

Kriterierne er:

  1. Kvalitet og realisme i driften af radiokanalen (vægter 35 procent).
  2. Økonomi. Radiokanalen kan få op til 280 millioner kroner til den fire-årige sendetilladelse. (vægter 25 procent)
  3. Programplaner (vægter 40 procent).

Den væsentligste årsag til Radio 24Syvs nederlag er, at deres budget var på hele udbudsrammen på 280 millioner kroner for den fire-årige sendetilladelse. Det betød, at de på en skala fra 1 til 8 kun fik karakter 1, mens LOUD som den næstbilligste fik 7.

Omregnet med procentvægt fik 24Syv derfor kun 0,25 point til det samlede regnskab, mens LOUD høstede 1,75 vigtige point.

Økonomivurdering af de tre ansøgere

Radio 24Syv budget er altså den vigtigste forklaring på deres nederlag.

Mere overraskende er, at nævnet også vurderede, at LOUD vil være stærkere på indholdet end Radio 24Syv. Det gælder både nyheder, kultur og debat, hvor LOUD får højere karakterer, og sågar satire og programudvikling, hvor de to konkurrerende stationer får lige høje karakterer.

Faktisk vurderes Radio 24Syvs satire, der ellers må anses som et af Radio 24Syvs stærkeste kort, til et sølle 5-tal, der ifølge skalaen er lig med “niveauet lige over tilfredsstillende”.

Det hører dog med til historien, at det er den kommende satire, som Radio 24Syv selv beskriver i deres ansøgning, der er vurderet og ikke den velkendte og allerede udsendte satire.

Programvurdering af de tre ansøgere

Kun på “kvalitet og realisme” vandt Radio 24Syv. Men det kunne ikke opveje de to andre dårlige placeringer

Vurdering af kvalitet og realisme hos de tre ansøgere

På baggrund af karaktererne i de tre dyster, endte det samlede resultat således:

Samlet og endelig vurdering af de tre ansøgere

Hele evalueringsrapporten på 49 sider kan læses her

Læs også