Connect with us

Medieøkonomi

Journalister måles på om deres artikler sælger abonnementer

Kvoter, mål og bonus er ved at snige sig ind i medieverden, hvor det i højere og højere grad forventes at journalisterne bidrager til salget

Udgivet

den

Journalister måles på om deres artikler sælger abonnementer
Foto: Wikimedia Commons

Uden godt indhold fra journalisterne er det ikke muligt at sælge abonnementer og uden abonnementer er der ikke råd til journalisternes løn.

Derfor binder flere og flere medier det kredsløb tættere sammen ved at opsætte kvoter for, hvor mange abonnementssalg journalisternes artikler skal skaffe eller ved at udbetale dem bonus, hvis deres arbejde fører til nye abonnementer.

Det skriver Digiday og nævner blandt andet Seattle Times, der de seneste to år har indsamlet data så journalisterne kunne se, hvilke historier, der skaffede nye abonnenter.

Og hver journalist skal nå et årligt mål om at skaffe 15 procent højere salg end året før.

Seattle Times måler journalisternes salgsindflydelse ved at markere påvirkningen med tre forskellige grader:

  • Influenced: Hvis en læser køber abonnement bliver alle artikler, som vedkommende har læst de seneste 30 dage stemplet influenced.
  • Highly influenced: Artikler, som den nye abonnent enten har læst indenfor den seneste uge før købet eller de seneste fem artikler før købet.
  • Directly influenced: Artikler som er læst indenfor samme besøg, som abonnementssalget sker i.

Ledende redaktør Ray Rivera fra Seattle Times siger, at de artikler, som får gode point oftest også er de artikler, som avisen og journalisterne selv sætter pris på.

“Vigtige vagthundehistorier, dybdeborende fortællinger, politiske historier. Alle sammen historier, som er i centrum af vores mission,” siger han.

Hos Business Insider er man angiveligt gået endnu videre og har sat kvoter og mål op for alle journalisterne. Nogle har mål for, hvor sidevisninger de skal levere, andre har mere tilpassede brugermål og endelig – skriver Digiday – har journalisterne, der skriver artikler til Business Insider Prime (betalingsindhold) kvoter for, hvor mange abonnementer, de skal skaffe.

Og ifølge Digiday er der bonus til de journalister, der når målene.

Her hjemme har Jysk Fynske Medier i snart to år beregnet en særlig score for alle betalingsartikler, hvor også artiklernes eventuelle salg af nye abonnementer medregnes. Den særlige score er tilgængelig for alle på redaktionerne. Men det fremgår ikke præcist, hvor mange konverteringer artiklen har skaffet. Til gengæld anvendes journalisterne samlede score som grundlag for månedlige evalueringssamtaler med den nærmeste chef.

Artiklernes salg er dog kun en ud af seks parametre i den samlede Plus-score.

Du kan læse en detaljeret artikel her om Jydske Vestkystens digitale transformation og evalueringssamtalerne.

I Australien har mediehuset News Corps ønske om at opsætte kvoter for journalisternes salg netop skabt konflikt med journalisternes fagforening, der kalder mål uacceptabelt. Og hos Seattle Times oplyser ledelsen, at målet om at hver eneste journalist skal vækste med 15 procent årligt ikke er et krav og at ingen bliver straffet for ikke at nå målet.

Her hjemme er det ikke usædvanligt, at mediechefer har bonusløn, som også knyttes til abonnementssalget.

Medieøkonomi

The Athletic nærmer sig en million abonnenter

Toptunet koncept med kæmpe succes kommer med sikkerhed til at sætte nye standarder for mange abonnementsmedier

Udgivet

den

The Athletic nærmer sig en million abonnenter
Efter The Athletic i august lancerede massiv dækning af engelske Premiere League, er udviklingen gået rasende stærkt. Foto: Wikimedia Commons

Hvis du er meget sportsinteresseret, kender du måske allerede The Athletic. Hvis du er bare en smule medieinteresseret, bør du lære The Athletic at kende nu.

The Athletic er for abonnementsmedierne, hvad Buzzfeed var for annoncemedierne i begyndelsen af 10’erne. Eller udtrykt mere direkte: The Athletic er en kompromisløs ekstremudgave af abonnementsmediekonceptet og det buldrer der ud af med så stor styrke, at det ligesom Buzzfeed gjorde, kommer til at danne skole for andre medier.

I denne uge er The Athletic blevet polstret med yderligere 50 millioner dollars, som primært skal bruges til at udvide butikken uden for USA. Så alene derfor, kan du forvente, at The Athletic rykker nærmere.

Men hvad er det, der er interessant ved The Athletic?

  1. De er bevidste om, at hvis mediebrugere skal betale for et abonnement, skal det være fordi de får en vare, som ikke kan fås andre steder og som de ikke vil undvære, når de først har smagt på den.
  2. Derfor nørder The Athletic helt igennem på et utal af sportsgrene og deres site er indrettet, så sportsfans hurtigt kan få fremhævet alt om deres yndlingshold eller al sport i deres hjemby.
  3. Sagt med andre ord, leverer The Athletic kvalitetsjournalistik og har som mål, at være mediet, der på et og samme sted, serverer den bedste (niche)journalistik om en lang række sportsgrene og samtlige klubber i de sportsgrene, som The Athletic dækker.
  4. Resultaterne er imponerende. I juli passerede det fire år gamle medie 500.000 abonnenter, i august 600.000 og meget snart passerer de en million abonnenter, oplyste de to stifter i forbindelse med den nye kapitaltilførelse.
  5. The Athletic vurderes at være 500 millioner dollars værd lige nu, og de forventer at få overskud i 2020. Det skyldes især, at de ikke har særligt store omkostninger til at skaffe nye abonnenter. De kommer nærmest af sig selv, og de bliver hængende som abonnenter i gennemsnit 12 måneder.

The Athletic blev lanceret i San Francisco i 2016 og de første år er blevet brugt til at sætte sig tungt på alle store amerikanske sportsgrene og alle amerikanske storbyer. Der er blevet investeret massivt i at lokke de bedste sportsjournalister til, for kvalitet er et nødvendigt adelsmærke, når man skriver til et publikum, hvor hver eneste læser mener, at de er klogere og mere indsigtfulde end trænerne for de hold, de passioneret holder med og følger i tykt og tyndt.

Det store gennembrud for The Athletic skete, da de i efteråret 2019 lancerede en komplet Premiere League vertikal. Dermed trådte de udenfor USA og satte fødderne direkte ned i mulden på centrum for verdens største sportgren, fodbold.

Det skete med en komplet dækning af hver eneste klub i ligaen og med opkøb af en imponerende mængde af Storbritanniens mest anerkendte fodboldjournalister med indgående kendskab til klubberne.

The Athletic har allerede – klogeligt – besluttet, at den fortsatte ekspansion også skal handle om fodbold og et realistisk bud er selvfølgelig, at det bliver nogle af de andre store europæiske ligaer, der står for tur.

Ligesom Buzzfed satte nye standarder for, hvor meget man kan skalere sin rækkevidde for at maksimere annonceindtægterne, sætter The Athletic også nye standarder på sit område. Med vanlig amerikansk mangel på ydmyghed, er The Athletics slogan, da også “The new standard of sports journalism”.

Spørgsmålet er selvfølgelig om konceptet med kvalitets nichejournalistik samlet en masse, kan overføres til andre stofområder. Og svaret er naturligvis ja.

Ganske vist er sport formentlig det område, der har det største publikum globalt set. Men kultur, underholdning, musik, økonomi, politik, madlavning og alle tænkelige hobbies har også passionerede publikummer, der vil betale for kvalitetsindhold.

I et interview med Recode i oktober sagde Alex Mather, der er co-founder af The Athlete, at deres recept er så simpel, at den kan sammenlignes med mel og vand og at den let kan overføres til nye områder.

“Selvfølgelig er sports fans meget passionerede og der er enormt mange af dem. Men du kan kombinere passionerede mennesker og meget talentfulde journalister på en masse andre områder og så vil folk betale”, sagde Alex Mather.

The Athletic har en benhård betalingsvæg og man får kun lov at se de første linjer af en artikel, hvis ikke man betaler. De tilbyder en måneds gratis prøveabonnement og det kører automatisk videre med et abonnement til 9,99 dollars om måneden eller det halve, hvis man binder sig for et år.

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu