Connect with us

Original

Talk: Kan Blockchain få os til at betale for nyheder?

Blockchain er det store mystiske emne, der ofte dukker op, når der diskuteres mikrobetaling og mediefremtid. Her kan du lytte dig klogere

Udgivet

den

Talk: Kan Blockchain få os til at betale for nyheder?
Foto: Farzad Soleimani

Blockchain kan potentielt set få stor betydning for medierne. Teknologien kan bidrage til lettere og billigere betalingsmodeller, bedre research, bedre sikring af ophavsret og måske større troværdighed.

Men det er også bare en teknologi, og selvom den kan effektivisere og økonomisere eksisterende opgaver, er det slet ikke sikkert, at medierne er interesserede i at ændre deres fundamentale arbejdsgange og forretningsmodeller.

Det var nogle af temaerne, da DMJX den 2. september bad en håndfuld aktører debattere de muligheder, som blockchain leverer og kan komme til at levere.

Debatten indledes med en kort og klar introduktion til, hvad blockchain egentlig.

Panel:

Jakob Nielsen, chefredaktør, Altinget/Mandag Morgen
Jonas Lindstrøm, Senior Security Architect, Alexandra Instituttet
Simon Buchwaldt-Nissen, NETS Smart Payments 
Claes Holtzmann, data- og analyseredaktør, Jysk Fynske Medier
Jakob Lindmark Frier, medstifter og chefredaktør, TechSavvy

Moderator:

Lars K. Jensen

Talken er af tekniske hensyn delt op i flere bidder, men de starter automatisk efter hinanden. Så bare tryk play og spænd hovedtelefonerne på.

Debatten var led i et udviklingsarbejde mod en diplomefteruddannelse på DMJX i robotjournalistik og andre former for AI i medier og kommunikation.

Hør også: Talk: Status på robotjournalistik

Læs også