Connect with us

Nyt job

Udlandsreporter til Kristeligt Dagblad

Vi styrker vores samlede internationale dækning og søger en velskrivende og velorienteret journalist, der først og fremmest skal skrive om skandinaviske forhold og identitetspolitik.

Udgivet

den

Kristeligt dagblad søger christiansborg-reporter

JOBOPSLAG

Kristeligt Dagblad går fortsat mod strømmen. Højere oplag, større udbredelse på alle platforme og god økonomi. Vi tror, at klassisk journalistik og seriøsitet er det, der efterspørges hos stadig flere avislæsere.

Nu styrker vi vores samlede internationale dækning og søger en velskrivende og velorienteret journalist, der først og fremmest skal skrive om skandinaviske forhold og identitetspolitik for alle redaktioner på print og net.

Du bliver rent praktisk en del af avisens udlandsredaktion, der består af en redaktør, en journalist og en praktikant samt en række korrespondenter, som har fokus på de store trosmæssige, eksistentielle og etiske tendenser, der på tværs af landegrænser præger samfundsudviklinger og værdidebatter i verden, samt dækker de væsentligste globale nyhedsudviklinger med de perspektiverende briller på.

Her er udviklingen i Skandinavien af betydning for avisen, da vi på mange måder kulturelt og værdimæssigt spejler os i vores nabolande.

Vi forventer, at du

 • Har et solidt indblik i politiske og kulturelle samfundsforhold i især Sverige og Norge og i mindre omfang i Island og Finland samt er interesseret i religiøse forhold og kirkeliv i regionen.
 • Har blik for identitetspolitiske strømninger, værdidebatter og kultursammenstød, etiske og eksistentielle problemstillinger og trosmæssige tendenser og debatter i vores nabolande.
 • Er ferm til alle journalistiske genrer og både kan skrive den dagsordensættende nyhed til forsiden, den dybdegående baggrundsartikel, det nærværende portræt og det spændende interview, der sætter tros-, etik- eller eksistentielle udviklinger i perspektiv og skaber identifikation for læserne – uanset om det er til udlandssiderne, kirke & tro-siderne, kultursiderne eller debatsiderne.
 • Har digital tæft og er fleksibel, produktiv, selvstændig og ukrukket – og frisk på at rejse ud, når den gode historie forlanger det.

Vi tilbyder et spændende fuldtidsjob med stor fleksibilitet, frihed til at arbejde selvstændigt og med internationalt udsyn på en avis i vækst. Stemningen på avisen er afslappet og uhøjtidelig, men tilgangen til journalistikken er dybt seriøs.

Og så skal du kunne finde dig til rette i et mediehus, hvor værdierne udspringer af kristendommen, og hvor tro, etik og eksistens er nøgleord for alt, hvad vi laver – uanset jobbeskrivelse.

Skriftlig ansøgning skal indeholde

 • Udførligt cv gerne med referencer
 • Tre idéer til skandinaviske historier, der passer til avisens fokusområder
 • Samt nogle få eksempler på journalistiske artikler eller produktioner

Ansøgningen skal være os i hænde senest tirsdag den 23. april 2019 klokken 12.00 og sendes pr. mail til: ansoegning@k.dk.

Mailens emnefelt skal indeholde følgende: Udlandsreporter. Att.: Ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør Erik Bjerager. Vimmelskaftet 47, 1161 København K.

For yderligere oplysninger om stillingen kontakt redaktionschef Jeppe Duvå på 20 81 60 61 / duvaa@k.dk eller udlandsredaktør Kerrin Linde på 30 53 09 04 / linde@k.dk

Tillidsrepræsentant er Britta Søndergaard.


Kristeligt Dagblad er et uafhængigt mediehus, der gennem kvalitetsjournalistik leverer nyheder, baggrund og perspektiv med særligt fokus på tro, etik og eksistens. Avisen har i en årrække haft stigende oplag og er dermed gået imod tendenserne i branchen. Dagligt læses avisen af over 100.000 læsere. Også digitalt har avisen stor gennemslagskraft. Månedligt besøger omkring 700.000 forskellige brugere Kristeligt Dagblads digitale univers, som udover k.dk bl.a. omfatter tjenesterne etik.dk, kristendom.dk og religion.dk.

Skriv gerne i din ansøgning, at du så den på Medietrends.dk

Nyt job

Udviklingsorienteret redaktør til Mandag Morgen

Du kan sparke Mandag Morgens dagsordensættende historier stilsikkert i mål både på mm.dk, i magasinformatet og i korte nyhedsmails. Kom og spil nogle af Danmarks dygtigste journalister endnu bedre.

Udgivet

den

Vil du være med til at udvikle Mandag Morgen?

JOBOPSLAG

Mandag Morgen søger en udviklingsorienteret redaktør, der kan tage et stort selvstændigt ansvar for den daglige sparring og redigering af ugebrevets artikler til mm.dk, det trykte ugebrev og det daglige koncentrat, som vi snart sender ud til vores abonnenter.

Du kommer til at indgå i et tæt samarbejde med ugebrevets redaktionschef, Tanja Nyrup Madsen, som du også bliver nærmeste sparringspartner for i forhold til ugebrevets mange udviklingsprojekter.

Du bliver samtidig en af de faste stemmer i Mandag Morgens nye, daglige nyhedsmails til læserne.

Vi er en lille, hyggelig redaktion med meget stærke fagmedarbejdere. Vi udkommer dagligt på mm.dk og ugentligt i Ugebrevet Mandag Morgen med journalistik, der er solidt dokumenteret, gør læserne klogere og har potentialet til at sætte en dagsorden, som rækker udover vores eget lille medie.

Mandag Morgens analyser er fulde af fakta, og ofte er det os selv, der har indsamlet, systematiseret og bearbejdet de oplysninger, der ligger til grund for analyserne. En af dine kerneopgaver bliver at kvalitetssikre researchen og sparre med journalister og vores faste grafiker.

Du skal

 • have et solidt journalistisk kompas og blik for, hvorfor en historie er relevant for læserne
 • skrive i et sikkert og levende sprog med sans for tonen i både magasinartikler og skarpe nyhedsbreve
 • være en konstruktiv løsningsmager og en systematisk og effektiv afslutter
 • brænde for udvikling af et abonnementsmedie, hvor digital og print ikke er modsætninger

Til gengæld kan vi love dig en helt unik arbejdsplads, hvor der er plads til udvikling, stor åbenhed overfor nye ideer og tid til at gøre tingene ordentligt.

For spørgsmål til stillingen, kontakt Mandag Morgens chefredaktør Jakob Nielsen,  jakob@mm.dk,  eller redaktionschef Tanja Nyrup Madsen, tanja@mm.dk, mobil 2727 7659 efter 21. april.

Send din ansøgning til tanja@mm.dk senest fredag den 10. maj. Ansættelse: snarest muligt. 


Mandag Morgen skriver til ledere indenfor alle dele af samfundet. Fælles for dem er, at de gerne strækker nakken og ser ud over egen hæk for at forstå den verden, de agerer i.

Mandag Morgen er garanten for, at de hver uge får udvidet horisonten med originale, faktabaserede analyser, der klæder travle folk på til at danne sig en kvalificeret mening om de væsentligste samfundsudviklinger.

Vi skriver især om politik, digital omstilling, bæredygtighed og udvikling af velfærdssamfundet. Vi tænker mere i løsninger end i problemer og kigger oftere fremad end bagud. Vores vigtigste løfte til læserne er, at vi kun skriver det, der er relevant for dem og i det hele taget redigerer Mandag Morgen i respekt for deres tid ud fra devisen ’Læs mindre. Forstå mere’.

Som redaktør på Mandag Morgen bliver du en del af et mangfoldigt hus på Ny Kongensgade 10, hvor vi i det daglige arbejder tæt sammen med kolleger fra tænketanken Mandag Morgen, husets mange faglige netværk og ikke mindst vores søster-medie Altinget. Der bliver også lavet konferencer, workshops, podcast, et ungemedie og meget mere.

I vores levende forsamlingshus-baggård afholder vi Mandag Morgen Live, hvor læserne møder kilder og journalister fra Mandag Morgen og netværker med hinanden. Den del af redaktionens liv kommer vi til at skrue op for i det kommende års tid, hvor vi med støtte fra Digital News Initiative vil udvikle nye måder at lave journalistik på i samarbejde med læserne af Mandag Morgen.

Skriv gerne i din ansøgning, at du så den på Medietrends.dk

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu