Connect with us

Original

Skriv ikke nyhedsbrevet før 2000 har tilmeldt sig

Hos Inside.com kan brugerne foreslå nye nyhedsbreve. Men de bliver først lanceret, når 2000 abonnenter har tilmeldt sig.

Udgivet

den

Det amerikanske nyhedsbrevsimperium Inside.com har omformuleret det gamle ordsprog om, at man ikke skal sælge skindet før bjørnen er skudt.

Istedet tilbyder de læserne nye niche nyhedsmails, som vil blive skrevet og produceret lige så snart 2000 abonnenter har tilmeldt sig – og ikke et sekund før.

Inside.com har specialiseret sig i daglige nyhedsbreve med meget snævre fokus. Kernen er en uendelig række af nyhedsbreve om teknologier, som for eksempel Inside Bitcoin, Inside Drones, Inside Security, Inside Google og en meget, meget lang række yderligere temaer.

Senest er Inside begyndt at lancere lokale nyhedsbreve for storbyer og udgiver p.t. fem forskellige, blandt andet Inside San Francisco, Inside Boston og Inside New York.

Alle nyhedsbreve er gratis og finansieres enten ved annoncer eller sponsorer. Det økonomiske balancepunkt er at udkomme til mindst 2000 modtagere og derfor opererer Inside.com med et spændende brugerstyret udviklings- og vækst koncept.

De lader nemlig bruger komme med forslag til nye nyhedsbreve og hvis Inside synes om ideen, tester de den af ved at lade brugerne tilmelde sig. Hvis det lykkes at få 2000 til at tilmelde sig det ikke-eksisterende nyhedsbrev, går Inside igang med at producere det.

I øjeblikket er cirka 100 måske-kommende nyhedsbreve i udbud hos Inside og i bedste Kickstarterstil kan alle følge med i, hvor mange, der har signet op og hvor tæt man er på målet.

Et lille udbud af de ikke-eksisterende nyhedsbreve man kan tilmelde sig.

Inside.com er grundlagt af den karismatiske amerikanske angel investor Jason Calacanis, som blev styrtende rig i den digitale barndom og siden da, har brugt de fleste af sine kræfter på at gøre sig uvenner med store dele af Silicon Valley.

Det gælder også forholdet til Mark Zuckerberg og Facebook, som han anser for noget af det mest umoralske, man kan forestille sig.

Inside nyhedsbrevene hviler derfor på et manifestlignende fundament, der tager afstand fra internettet generelt.

Ifølge Inside (Calacanis) er internettet smadret og skaber udelukkende incitamenter til at publicere viralt indhold. Men nyhedsbreve, som skaber en direkte kanal mellem udgiver og bruger, genskaber den gode forbindelse, skriver Inside og fortsætter:

“Hvis vi kan overbevise dig om at abonnere på et af vores nyhedsbreve, får vi chancen for at levere noget godt til dig direkte. Vi behøver ikke at betale for at få trafik på sociale medier eller optimere vores overskrifter for nå frem til dig. Vi trykker bare send og så lander historierne i din indbakke og hvis ikke vi leverer værdi, kan du bare afmelde os”.

Original

Hvem har råd til at sige nej tak til TikTok?

TikTok vokser minut for minut og har over halvanden milliard unge brugere. For Washington Post er det en langsigtet brandingstrategi at være, hvor fremtidens mediebrugere er.

Udgivet

den

Hvem har råd til at sige nej tak til TikTok?

Mange kan sikkert hurtigt blive enige om, at det fremadstormende TikTok er et fladpandet, ligegyldigt og et hidtil uset lavpunkt i de sociale mediers æra.

Dertil kommer, at TikTok ikke har dybe links og sender klik til andre, at de er under konstant mistanke for at fodre den kinesiske stat med brugernes data og desuden beskyldes for at undertrykke indhold, der er LGBT+-positivt.

Så hvorfor i alverden er anerkendte medier som Washington Post, Bloomberg, BBC og norske NRK trådt ind på den bane?

Fordi der er 1,5 milliard unge brugere og fordi det kun halvandet år gamle TikTok ruller som en snebold gennem internettet og vokser minut for minut.

Hvis ikke man skulle være med der, er man en dårlig og meget kortsigtet strateg, mener Dave Jorgenson, der står i spidsen for Washington Post profil på TikTok.

”Ud fra et businessperspektiv ville det være fuldstændig tosset ikke at gøre sig til på en app, som så mange unge mennesker har downloadet. Der er så mange potentielle abonnenter, så hvorfor skulle vi ikke tage dem seriøst?” siger han i et interview med International Journalist Network.

Washington Post har netop rundet 300.000 følgere på TikTok og trods brandingværdien i et så stort og ungt publikum, er de indtil videre det eneste medie, der er gået all in på TikTok.

Hvad det vil sige, tager vi om et øjeblik. Først lige et par ord om, hvad TikTok er.

TikTok er en videoapp, hvor alle kan oploade korte videosekvenser, kaldet en TikTok. Standard er 15 sekunder, men app’en giver også mulighed for at optage op til 60 sekunder. App’en har et overflod af filtre og effekter og en af de meget yndede effekter er at ændre stemmer, så piger fx taler med dybe mandestemmer.

TikTok inviterer til sjov og ballade og når man har brugt nogle timer på TikTok, kan man konstatere, at de foretrukne temaer er:

  • Memes. Interne jokes, som kører igen og igen og hele tiden versioneres af nye TikTok’ere..
  • Hurtige, nyvaskede biler, der flashes.
  • Produktionsvideoer af kager, murværk, træfældning o.lign
  • Folk der falder eller gør dumme ting.
  • Pigebagdele i bikini eller leggings. Oftest suppleret med en selvironisk løftet pegefinger om, at man skal lade være med at kigge.
  • Pranks og drillerier

Kort sagt er TikTok et spejlbillede af mange menneskers dagligdag og det er tydeligt, at TikTok er et socialt medie, som er mere globalt og sproguafhængigt end andre sociale platforme.

Det skyldes selvfølgelig, at det er det visuelle, der er det centrale, men også at algoritmen primært sørger for, at brugerne får mere af det indhold, de kan lide, fremfor, at de eksponeres for profiler med mange følgere, som på for eksempel Facebook.

Netop det faktum gør, at det er relativt lettere at skabe et viralt hit for en bruger med få følgere, end det er på fx Instagram og Facebook.

Et andet faktum som er værd at bemærke er, at TikToks feed ikke er kronologisk. Derfor er det helt uegnet til breaking news. Men derimod meget egnet til evergreens af kvalitets mobile journalism (MoJo).

Tilbage til Washington Post. Her bruger Dave Jorgenson et par timer dagligt på at skyde en daglig video.

Hovedparten af dem viser et sjovt, fjollet og sympatisk behind the scenes-indblik i livet på Washington Post.

Det kan være alt fra ansættelsessamtaler (også af hunde), den svære undskyldning, når du har ”lånt” din kontorfælles mobiloplader (og ødelagt den) til kampen om at få stillet et spørgsmål til et doorstep interview, når man står bagerst og er meget lille.

Ud over TikTok-udgaven af ”The Office”, bruger Washington Post også deres profil til at producere en løbende serie med præsidentkandidater. Blandt andet kan du se Beto O’Rourke stå på et skrivebord i collagen til denne artikel.

Et gennemgående træk ved alle TikTok-videoer fra Washington Post er, at Dave Jorgenson er med i dem alle – så godt som. Det skyldes, at folk har brug for en rød tråd og at en person er den beste til at skabe det, siger han.

Han understreger, at han altid sætter the post foran sig i videoerne.

TikTok i Danmark

Medietrends har bedt TikTok oplyse, hvor mange danske brugere app’en har, men indtil de svarer, må vi nøjes med, at Politiken i marts oplyste, at der var mellem 100.000 og 200.000 danske brugere af TikTok.

Algoritmen sørger for at man får ret mange danske TikToks i feedet og mange er desuden skabt af voksne brugere.

Så vidt vides er der indtil videre kun et dansk medie på TikTok og det er Medietrends! Profilen kommer foreløbigt ikke til at blive brugt. Men når noget boomer på nettet, skal man så i tide. Det er hermed gjort.

Skriv gerne med oplysninger om andre medier på TikTok – danske såvel som udenlandske.

ADVARSEL!

TikTok er et lukket miljø med koder, lingo og en særlig kultur, som er svær at gennemskue for udenforstående. Så brug tid på at lære TikTok at kende før du sætter dit brand på spil.

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu