Connect with us

Kursus

Sæt turbo på udviklingen

Dette kursus er en tour de force i udviklings- og innovationsarbejde. Vi besøger og lærer af de dygtigste og mest kreative innovationsmiljøer i og udenfor mediebranchen. Du kan forvente at komme hjem med konkrete nye værktøjer og driftssikre metoder til udvikling af kreative løsninger.

Udgivet

den

Sæt turbo på udviklingen

Dette kursus er en tour de force i udviklings- og innovationsarbejde. Vi arbejder med metoder, processer, mindset og inspiration.

Du kan forvente at komme hjem med konkrete nye værktøjer til udvikling af kreative løsninger, driftssikre metoder til at eksekvere dem og ikke mindst værktøjer til at sikre, at innovationen går i den helt rigtige retning – ikke bare den retning, vi tror er rigtig.

Du kommer til at lære af de dygtigste og mest kreative innovationsmiljøer i og udenfor mediebranchen, og vi træner og øver anerkendte metoder til at sikre, at din innovation og udvikling rammer plet og kommer helt i mål.

Du skal forberede dig på tre meget intense dage. Vores fokus er redskaber og metoder, og vi veksler mellem at være i vores kursuslokale og ude i marken hos nogle af verdens mest kreative organisationer.

Oplev for eksempel, hvordan arkitektfirmaet BIG sikrer, at deres kreativitet og kvalitet hele tiden er i top, så de kan vinde byggeopgaver overalt på kloden, hør hvordan Roskilde Festival systematisk innoverer. Vi satser også på at komme med ind i iderummet hos IO Interactive, et af verdens største computerspilsfirmaer med successer som Hitman.

På mediefronten kan du glæde dig til blandt andet at få indblik i det løbende arbejde med nye formater i DR og udvikling af nye nichemedier og publikumsfokus i Teknologiens Mediehus.

Formiddagene bruges i selskab med Mads Vad Kristensen, en af Danmarks førende eksperter i metoder til optimal udvikling og innovation med udgangspunkt i brugernes behov. I det daglige arbejder Mads med nogle af landets største virksomheder, men som journalist og med en fortid som blandt andet digital direktør i Berlingske, har han en stor kærlighed til branchen og glæder sig til at være en del af dette forløb.

Hvem er du?

Kurset henvender sig til alle professionelle medie- og kommunikationsfolk, der ønsker inspiration og nye kompetencer til at forbedre de udviklingsprocesser, de arbejder med i det daglige. Kurset er hands on og du kan lige så vel være lokalredaktør som generaldirektør.

Kurset har også meget at byde på til dig, der har en startup i maven.

Sådan foregår det

Kurset ledes af Jan Birkemose, der er stifter af Medietrends.dk og som i det daglige arbejder med udvikling og innovation i mediebranchen.

Når vi ikke er rundt og besøge innovative miljøer holder vi til i vores lokaler i iværksætterfællesskabet SoHo i Kødbyen i København. Du kan forvente at cirka halvdelen af tiden foregår i kursuslokale og resten på ekskursioner.

Kursusdagene varer typisk fra klokken 9-17. Første dag dog først fra klokken 10.

Efter kurset fastholder vi vores nye netværk i en Facebookgruppe

Pris

Kurset koster 10.600 kroner + moms.

Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får du 2.700 kroner i støtte. Men det kræver, at du tilmelder dig via Mediernes Efteruddannelse på dette link.

Hvis din arbejdsplads ikke er medlem af PU, kan du tilmelde dig direkte ved at maile til Medietrends

Prisen omfatter

Prisen inkluderer kaffe, vand, frugt, slik og frokost hver dag.

Hvis du skal bo på hotel i København, skal du selv sørge for det.

Hvor og hvornår?

Kurset varer tre dage og foregår med udgangspunkt i Soho i Kødbyen i København. Men vi kommer godt omkring byen.

Kursusdage: 8-9-10. maj 2019

I tilfælde af afbud

Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding

Foto: Ignacio Palomo Duarte/Flickr

Facebookbillede: Pug50/Flickr

Kursus

Ekstra kursus: CrowdTangle – Fang flere historier på de sociale medier

På en dag får du styr på CrowdTangle og inspiration fra medier, der har arbejdet længe med CrowdTangle. Med dette kraftfulde værktøj bliver du bedre til at finde solohistorier, cases, tendenser og benchmarks af livet på de sociale medier.

Udgivet

den

CrowdTangle - de sociale mediers svar på schweizerkniven

Interessen for at udnytte CrowdTangle til bedre journalistik er stor og derfor gennemfører vi her i foråret et ekstra kursus den 10. april: 

Når anføreren fra Danmarks modstanderhold håner vores målmand på Instagram eller lokalformanden i regeringspartiets bagland får masser af likes på kritik af regeringen, vil du gerne vide det først.

Måske er du heldig og falder tilfældigt over nyheden i dit eget nyhedsfeed eller også er du professionel og har spændt CrowdTangle ud som et fiskegarn under, over og på begge sider af dit stofområde.

CrowdTangle er et kraftfuldt, gratis multitool, som håndteret rigtigt kan løfte alle journalisters arbejde og alle mediers redaktionelle flows og strategier.

Det kan både bruges til at finde solohistorier, baggrundshistorier, unikt billedmateriale, tendenser og data til analyser. CrowdTangle kan både hente informationer fra alle de år Facebook, Instagram, Twitter og Reddit har eksisteret. Og så kan det i real time vise, hvilke historier der trender og enten er virale eller på vej til det.

CrowdTangle er særlig velegnet til at forberede større begivenheder. Vi har derfor lagt kurset tidligt i 2019, så vi kan nå det før det kommende folketingsvalg – hvis vi er heldige.

Ligesom på Medietrends tidligere kurser om CrowdTangle får vi inspiration fra et udenlandsk mediehus, der har arbejdet systematisk med CrowdTangle igennem længere tid.

Hvem der kommer med via en Facebook Live forbindelse vil blive annonceret i løbet af foråret.

Som deltager på dette kursus får du efterfølgende eksklusiv adgang til videooptagelser med de gæster, der tidligere har optrådt på kurset. Det er:

Craig Silverman, media editor på Buzzfeed, har de seneste to år brugt CrowdTangle systematisk til blandt andet at afsløre en lang række af de største fake news afsløringer i amerikansk politik.

SVTs digitale redaktør Malin Dahlberg fortæller, hvordan SVT Opinion under den svenske valgkamp udnyttede CrowdTangle til blandt andet at levere daglige beretninger om vælgernes reaktioner på den politiske debat.

Hannah Monderkamp, some-redaktør, på tyske Rheinische Post om at bruge CrowdTangle til lokale nyheder og dækning af valg.

Dan Edström, udviklingsredaktør for sociale medier på Expressen, fortæller, hvordan Expressen systematisk udnytter CrowdTangle til alt fra politiske valg, til OL og kongehus. I gennemsnit finder Expressen 10-15 historier om dagen via CrowdTangle.

Udbytte

På dette 1-dages kursus lærer du:

  • At finde nyheder og historier ved hjælp af CrowdTangle.
  • At forberede din dækning af livebegivenheder – alt fra folketingsvalg til sports- og kulturbegivenheder.
  • At researche og analysere historisk i opslag fra alle de år Facebook, Instagram, Twitter og Reddit har eksisteret.
  • At benchmarke dit eget medie med andres.
  • At opsætte alarmer, der notificerer dig, når der sker noget på dit stofområde.
  • At skabe data til solide metatrends, der kan bruges til redaktionel strategi og analyse eller spændende journalistik.

Du vil desuden stifte bekendtskab med inspirerende cases fra ind- og udland, hvor medier kreativt udnytter CrowdTangle til at styrke deres journalistik, workflow og strategi.

Vigtigt

CrowdTangle blev etableret som startup i 2011, men blev i 2016 overtaget af Facebook, der siden har stillet værktøjet gratis til rådighed for medier verden over. I perioder er der dog lange ventetider på at få udstedt licens til CrowdTangle, men Facebook har garanteret at deltagere på dette kursus får licens til CrowdTangle, som kan bruges af hele mediet – altså ikke kun deltagerne på dette kursus.

OBS: Hvis ikke dit medie allerede har licens til CrowdTangle er det en god ide at tilmelde sig i god tid, så vi er sikre på at CrowdTangle er klar til dig på kursusdagen. Vær opmærksom på, at der findes en Chromeudvidelse, som du selv kan installere, men til kurset skal du bruge en rigtig licens.

Hvem er du?

CrowdTangle er et nyttigt værktøj for alle journalister og medieledere. Kurset henvender sig til dig, der aldrig har prøvet CrowdTangle før eller som har snuset lidt til det og nu vil have systematikken på plads.

Sådan foregår kurset

Kursusdagen er et mix af oplæg, workshop og inspiration fra vores eksterne ekspert.

Underviser på kurset er Jan Birkemose, der er chefredaktør på Medietrends.dk og ekspert i digital udvikling af journalistik og medier. Jan Birkemose har som tidligere chefredaktør for A4 stået i spidsen for en strøm af analytisk journalistik baseret på tal og data. På Medietrends anvender Jan dagligt CrowdTangle og skriver ofte tendensanalyser på baggrund af værktøjet.

Du skal selv medbringe en bærbar computer.

Pris

Kurset koster 3.200 kroner + moms.

Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får du 900 kroner i støtte. Men det kræver, at du tilmelder dig via Mediernes Efteruddannelse på dette link.

Hvis din arbejdsplads ikke er medlem af PU, kan du tilmelde dig direkte ved at maile til Medietrends

Prisen omfatter

Prisen inkluderer forplejning.

Hvor og hvornår?

Kurset varer en dag og holdes i Soho i Kødbyen i København den 10. april 2019

I tilfælde af afbud

Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu