Connect with us

Original

Små medier slipper for Facebooks nedprioritering

Facebook kan ikke underkaste de små medie den samme tillidstest som de store medier skal bestå og derfor slipper de for nedrangering

Udgivet

den

Små medier slipper for Facebooks nedprioritering

Siden Facebook for en lille måned siden meddelte, at de vil skære ned for mediernes plads på Facebook har der hersket tvivl om, hvilke konsekvenser det får for små medier.

Men tilsyneladende slipper niche medier og små medier helt for at blive negativt ramt på deres ranking. Det svarer Facebook på et spørgsmål i en lukket Facebookgruppe for  udgiverer.

At der har været usikkerhed om niche og små mediers skæbne skyldes, at medierne generelt kan slippe for at blive nedranket i algoritmen, hvis Facebook-brugerne viser tillid til medierne.

Det betyder, at Facebook vil gennemføre omfattende undersøgelser, hvor brugerne dels vil blive spurgt om de stoler på konkrete medier og om de kender dem. Får de konkrete medier en høj tillidsscore slipper de for at blive nedprioriteret af Facebook.

Mange små medier er dog ukendte for en bred gruppe af brugere, der er repræsentativt sammensat af Facebooks brugere. Facebook har derfor tidligere oplyst, at metoden ikke vil blive anvendt mod de små medier.

Om det dermed betød, at de små medier mistede chancen for at blive reddet fra downranking eller om de ganske enkelt får lov at flyve under radaren og slet ikke påvirkes af nedrangeringen har stået uklart.

Som en del af en længere Q&A mellem udgivere og Facebook på den lukkede gruppe “News, Media and Publishing on Facebook” fremgår det dog nu, at de små medier helt slipper for nedrangeringen.  Facebook skriver:

Q: Hvordan vil tillidsforandringen påvirke niche- og små udgivere?

A: Disse ændinger skulle hverken på den ene eller anden side påvirke niche- og små udgivere. Som en del af vores løbende kvalitetsundersøgelser spørger vi et mangfoldigt og repræsentativt udsnit af Facebooks brugere i USA om deres kendskab til og deres tillid til nyhedskilderne. Vi kommer ikke til at få nok fornemmelse af om små udgivere er tillidsvækkende, så vi vil ikke ændre noget som helst i den måde, vi ranker indhold fra små udgivere…

 

Det er værd at notere, at Facebook nævner USA i svaret. Men formentlig er det blot fordi ændringerne udrulles i USA først og ikke fordi undtagelserne for små medier kun vil gælde i USA.

Læs også