Connect with us

Kurateret

“Forærede” 2,2 mia views til Snapchat

En medietrekant skabte 2,2 milliarder views under OL og enorme annonceindtægter. Moderne newsonomic extreme med samarbejde og indhold på andres platforme

Udgivet

den

"Forærede" 2,2 mia views til Snapchat
VÆRD AT LÆSE FORDI

Det ligger indgroet i de fleste mediemennesker, at man værner om sit indhold og hvis man på nogen måde har mulighed for at få en masse klik, så skal det helst foregår på mediets egen hjemmeside.

Men mediegiganten NBCUniversal specialproducerede indhold under OL til Snapchat – og scorede kassen.

HANDLER OM

Da OL i Rio blev skudt igang lancerede Snapchat samtidig en midlertidig Discover-kanal for amerikanske NBCUniversal.

Discover er Snapchats udstillingsvindue for cirka 20 medier, som dagligt leverer specialproduceret indhold til Snapchats 100 millioner daglige unge brugere.

Snapchat betaler ikke medierne, men deler annonceindtægterne 50/50 med medierne. Præcis, hvad medierne får ud af at udkomme på Snapchat er ukendt, men jeg har set adskillige seriøse og troværdige kilder omtale arrangementet som en guldgrube for de involverede medier.

Blandt andet hævdes det, at annoncørerne betaler op til 100 dollars for 1000 annoncevisninger – cpm – hvilket er dobbelt så meget som en typisk videoannonce genererer. Det betyder ifølge Grzegorz Piechota, der har forsket i distributed content på Harvard University, at de medier, der er indrulleret i Snapchats Discover-koncept tjener mellem 50.000 og 100.000 dollars om dagen.

NBCUniversal og Snapchat oplyser, at der var 2,2 milliarder views på NBC’s OL-indhold på Snapchat. Hvad det har skabt af annonceindtægter, tør jeg slet ikke regne på. Men der er næppe tvivl om, at smilene har store og brede.

Som et ekstra kuriosum skal nævnes, at det slet ikke var NBC selv, der producerede indholdet. Nej, det hyrede de 12 Buzzfeed folk til.

På den måde, er denne lille anekdote et interessant indblik i moderne newsonomic, hvor samarbejde på kryds og tværs af platforme og medier sker fordomsfrit.

LÆS HER

Digiday

Foto: Agenciabrasil

Læs også