Connect with us

Kurateret

Kære danske dagblade!

To læsere har fået nok af abonnementer og lokkende Facebook-opslag, der ender i betalingsmure. Men de vil gerne betale – det skal bare være lettere.

Udgivet

den

Kære danske dagblade!
VÆRD AT LÆSE FORDI

To læsere har fået nok af abonnementer og lokkende Facebook-opslag, der ender i betalingsmure. Men de vil gerne betale – det skal bare være lettere.

HANDLER OM

Hvis du vil læse lige netop denne artikel, skal du betale for alle artiklerne. Sådan oplever de to læsere, der har skrevet dette opråb, at premium-modellen ødelægger deres forhold til medierne. De skriver, at de gerne vil betale for god journalistik, men at de har opdaget, at den gode journalistik kommer drypvis fra snart det ene medie og snart det andet. Det betyder, at de er tvunget til at købe abonnementer til alle dagblade – hvilket de naturligvis ikke har råd til.

Istedet efterlyser de nye smarte betalingsmodeller, som gør det let og enkelt at købe artiklerne stykvis.

Mikrobetalingsplatformen Blendle bliver ikke nævnt i opråbet. Men det er en model, som i det store og hele leverer svar på de behov, som de to mediebrugere – der måske ikke er alane – har.

Man kan også forestille sig andre modeller. Men fælles for alle tænkelige løsninger er, at medierne dels arbejder sammen og – endnu vigtigere – tør overveje om journalistik skal blive ved med at være et pakkekøb, hvor man betaler for alt indhold, selvom man måske kun er interesseret i et eller to elementer.

Enhver tanke i denne retning er naturligvis et frontalangreb på omnibus-idealet. Men måske kan der findes kreative kombinationsmodeller, hvor nogle køber hele pakken og andre kan nøjes med klippekort til 10 betalingsartikler om ugen/måneden.

Hvis det kannibaliserer omnibus-modellen, er det måske fordi modellen alligevel på længere sigt er ramt af dødstruende skavanker.

LÆS HER

Medium

Foto: Dave/Flickr.com

Læs også