KURSUS: Bliv chatbot-firstmover – byg din egen chatbot

Chatbots giver helt nye muligheder for at få din journalistik ud. Her kan du skræddersy din formidling, så den passer til hver eneste bruger og du kan endda nå ud til brugere, der ellers kan være svære at få i tale. Uanset, om dit eget medie (endnu) har besluttet at bruge chatbots eller ej, så er her en chance for, at du bliver fortrolig med platformens muligheder og kan være med til at træffe et kvalificeret valg, når du kommer hjem.

Måske kender du allerede DR’s nyhedsbot eller nogle af de få andre bots i Danmark og har lyst til selv at eksperimentere med den simple teknik med de uendelig mange journalistiske muligheder. Du kan bygge botten, der sprøjter Superligaresultater ud, botten til kommunalvalget, gossipbotten eller 1000 andre temaer og segmenteringer.

På dette intensive kursus får du en fuld introduktion til alle fordele, ulemper, muligheder, tips og tricks ved at få en chatbot som din nye kollega, og i løbet af kurset bygger du din egen professionelle og effektive chatbot til dig selv eller din arbejdsplads.

Bare rolig, det er kun lidt sværere end at oprette en Facebook-profil og en hel del lettere end at fylde indhold på en hjemmeside.

Udbytte

  • Du/din arbejdsplads får en effektiv chatbot, der enten kan være på jeres hjemmeside eller integreres med Messenger.
  • Du bliver superbruger i at fodre chatbotten med journalistik og indhold.
  • Du bliver præsenteret for de bedste eksempler på chatbots i ind- og udland.
  • Du trænes i chatformidling.
  • Du og din arbejdsplads får vigtige erfaringer og kompetencer på et strategisk, vigtigt innovationsområde.
  • Du og din arbejdsplads får en ny og direkte kanal til nye og nuværende brugere.
  • Du kan selv bygge nye chatbots i fremtiden.
  • Besøg Medietrends chatbot og få en ide om, hvad du kan bygge m.me/medietrends

Hvem er du?

Du er nysgerrig og åben og synes det er spændende at udforske nye måder at komme ud med din journalistik på. Du behøver absolut ingen tekniske forudsætninger. Hvis du kan poste et opslag på Facebook eller købe et par sko eller en flybillet på nettet, er du også klar til din første chatbot.

Sådan foregår kurset

Inden kurset får du en lille smule hjemmearbejde, så du har tænkt de indledende tanker om, hvad din første chatbot skal bruges til, når vi mødes.

Dag 1 bliver du introduceret til emnet og får en dybere forståelse af hvad chatbots kan og ikke kan. Vi får inspirerende besøg af en chatbotpioner og om eftermiddagen udklækker vi vores nye chatbots.

Dag 2 skal bruges til at fodre de nye chatbots. Hele formiddagen er ren chatbotjournalistik og efter frokost tester vi hinandens arbejde og bruger resten af dagen på at finpudse de nye chatbots. Inden vi siger farvel trykker vi på knappen og går live – med mindre du hellere vil dele øjeblikket med din egen redaktion.

Du skal selv medbringe en bærbar computer.

Hvor og hvornår?

Kurset afholdes fra 9-16 den 31. august og 1. september 2017.

Vi holder det i hippe SoHo i Københavns Kødby.

Pris

5.250 + moms

Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får I 1.800 kroner i tilskud.

Prisen inkluderer forplejning begge dage.

Chatbots bygges med gratis software.

Tilmelding

Hvis du/din arbejdsgiver er medlem af PU, skal du tilmelde via dette link til Mediernes Efteruddannelse.

Hvis du ikke har den mulighed, skal du tilmelde dig på kursus@medietrends.dk